100.000 kr. til Holbæk Art-belysning

Holbæk Art har netop modtaget den glædelige nyhed fra Holbæk Kommune, at udvalget for Kultur, Fritid og Fællesskab har bevilget 100.000 kr. til Holbæk Arts belysningsprojekt.

En af Holbæk Arts vigtigste missioner er at gøre kunst tilgængelig for alle ved at vise kunsten direkte på byens mure. Denne måde at formidle kunst på gør, at tilgængeligheden bliver udfordret i vinterhalvåret, hvor mørket sænker sig tidligt over byens tage og skjuler malerierne. Holbæk Art har derfor længe haft et stort ønske om at ”forlænge åbningstiden” for udstillingen ved at sætte lys på værkerne. 

Dette arbejde blev indledt i 2015, hvor de første tre værker blev belyst i samarbejde med Holbækfirmaet EL-TEAM. Siden da har Holbæk Art arbejdet videre på planerne i fagligt samråd med EL-TEAM, der igen har involveret Nordisk Solar og det italienske firma IGuzzini, der er internationalt anerkendte specialister i udendørs belysning af bygninger, for at sikre, at belysningen både bliver billig i drift og til mindst mulig gene for naboerne. Det vil koste mellem 90-260 kr. om året at belyse et værk 4-5 timer om aftenen fra 1. oktober til 31. marts. 

Holbæk Art glæder sig til at arbejde videre med projektet, der vil være med til at løfte Holbæk Arts kunstformidling op på et helt nyt niveau, hvor projektet bliver unikt. En belyst udendørs kunstsamling findes ikke noget andet sted i Europa, ligesom belysning vil gøre det muligt at afholde de populære Holbæk Art-rundvisninger om aftenen.

Hvis alt forløber efter planen, og det lykkes at indsamle de nødvendige midler, står den nye belysning klar til at blive taget i brug 1. oktober 2017.