Holbæk Art sætter navn på 2018-kurator

Kritiker og kurator Maria Kjær Themsen er udnævnt til at stå i spidsen for den kommende Holbæk Art i 2018. Hun har allerede nu annonceret nye tilgange til projektet. 

Der er flere nye ting på programmet i forhold til de foregående år, bebuder Holbæk Arts kurator for 2018, Maria Kjær Themsen. 

- En af de ting, jeg har tænkt anderledes, er, at jeg ikke kun vil arbejde med malere, men eksempelvis med kunstnere med en billedhuggermæssig baggrund. Jeg vil gerne udvide feltet en smule fra det todimensionelle murmaleri, ligesom det er vigtigt for mig, at den grafiske linie udvides. Det formidlingsmæssige trænger til et løft, og jeg glæder mig helt vildt meget til at udvikle det her projekt, lyder det fra Maria Kjær Themsen, der tillige lover flere kvindelige kunstnere samt stor spændvidde i alder, for samtidskunsten er efter hendes overbevisning ikke afhængig af alder, men skal være mere sanselig og med stor variation.

Der bliver i alt syv deltagende kunstnere i Holbæk Art 2018 og kunstnere af forskellige nationaliteter. Nogle er født i udlandet men bor i Danmark, men, ifølge kuratoren, vil det skandinaviske islæt være det primære.

- Jeg synes, det er vildt spændende, at nogen udenfor kunstscenen, som personerne bag Holbæk Art, har startet et projekt som dette. Det er meget visionært med den langsigtede strategi og et team, der ikke bare tænker på at skabe en kunstfestival i fjorten dage, men at det drejer sig om at tilføre byrummet noget, som bevares på længere sigt. Og for mig som kurator er det en sjov opgave at bygge videre på noget, der allerede er sat i søen.

Maria Kjær Themsen har travet rundt i Holbæks gader og stræder og kigget på de nuværende gavl-og murmalerier, ligesom hun har set og vurderet forskellige muligheder for nye gavle og mure at dekorere på. 

- Da jeg gik rundt og kiggede, tænkte jeg, at her kunne det være et drømmescenarie for netop den her kunstner at male. Det skal være et lidenskabeligt og sjovt projekt og noget, der afspejler kunstnerne selv, siger Maria Kjær Themsen. 

Maria Kjær Themsen er netop nu i fuld gang med at sætte det nye hold af kunstnere for Holbæk Art 2018. Det er den foregående kurator for Holbæk Art i 2016, Dina Vester Feilberg, der har peget på Maria Kjær Themsen som kurator i 2018. For det ligger i Holbæk Arts  vision, at hver sæson skal tegnes af en ny profil fra den danske kunstscene, og at den afgående kurator peger på den nye.

Maria Kjær Themsen er mag. art i litteraturvidenskab, kunstkritiker på Weekendavisen og forfatter til flere bøger om samtidskunst, ligesom hun har kurateret udstillinger i såvel  Danmark som i udlandet. 

Klik her for at se et foto af Maria.