Anders Bülow

The Sensual World af Anders Bülow

Anders Bülow (1981) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (2011) og fra Akademie der Bildende Künst i Wien (2009-2010).

Anders Bülow arbejder med et næsten monokromt, non-figurativt og umiddelbart stille maleri, hvor de nuancer, som skaber værket, er skåret ned til det absolut minimale. Kun den antydede taktilitet, skabt af en let overflade af (maler)støv, eller den skygge, som materialets underliggende struktur kaster, afslører, at der er større kræfter til stede under det tilsyneladende så dæmpede. Malerstøvet kommer af den teknik, Bülow benytter med først at skabe en bund i maleriet – i Holbæk er bunden skabt af mønstret mørtel – og dernæst sprøjtemale maleriet med en sprøjtepistol. Først er han helt tæt på sit ”lærred”, dernæst distancerer han sig og maler med farver.  

Ander Bülow har netop været del af det prestigiøse ISCP residency program for kunstnere i New Work (2018) og har tidligere udstillet på en række solo- og gruppeudstillinger. Bl.a. udstillingen Blueprint på Krognoshuset i Lund (2013) og Dust. Shadow (2014)i Danske Grafikeres Hus.

Anders Bülow har blandt andet modtaget Månson Legatet (2011), Direktør Jp Lund og Hustru Vilhelmine Bugge’s Legat (2012), Maria Langhoff-legatet (2013) Arne Meyer Legatet (2014) lf foghts fond legatet (2015), samt adskillige legater af Statens Kunstfond.