Arturo Herrera

Venezuelanske Arturo Herrera (f. 1959), som bor og arbejder i Berlin, er uddannet fra University of Tulsa i Oklahoma i 1982 og University of Illinois i Chicago i 1992. 

Efter i en årrække at have boet i New York har hans base fra 2003 været atelieret i Berlin med udstillinger i bl.a. Le Centre d’Art Contemporain i Geneve, The Dia Center for the Arts i New York og Art Gallery of Ontario i Canada. 

Arturo Herrera har desuden modtaget en række prestigefyldte priser fra bl.a. Guggenheim og Pollock-Krasner Foundation, og han regnes internationalt for en af de mest interessante samtidskunstnere.  

Arturo Herrera har de sidste 15 år udviklet sit udtryk til at omfatte medier som både collager, malede træskulpturer, papir- og filtcollager og væginstallationer i stort format, ligesom han også maler direkte på galleriernes vægge – som det vil blive tilfældet i Holbæk. 

Arturo Herreras farvevalg er ofte sort-hvide dele, der sættes sammen med farverige flader og detaljer. De indflettede elementer kan være billeder fra popkunsten og populærkulturen, som f.eks. tegnefilm og tegneserier, men også dele hentet fra en mørkere psykologi, der tilsammen fremkalder hukommelse og erindring hos beskueren.