Lea Porsager

Exaggerated Gravity af Lea Porsager

Lea Porsager (1981) bor og arbejder i Danmark og er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi (2010) og ved Städelschule, Frankfurt am Main, (2008-09). Hun er aktuelt indskrevet som Phd-studerende ved Malmø Kunstakademi og Lund Universitet. 

Lea Porsagers praksis er en slags fabulerende æstetisk udskejelse, der er funderet på et både spirituelt og videnskabeligt materiale. Porsagers værker udtrykker en fascination for viden, der inddrager en fortættet og mystisk erfaring, og hun udtrykker det ofte i skulpturelle arbejder og i større installationer. I 2012 deltog hun på den prestigiøse Documenta i Kassel med Anatta Experiment – en udstilling, der omhandlede det historiske stedfor alternativ tænkning Monte Verità i Schweiz.  Siden har hun deltaget på biennaler og udstillinger internationalt. Blandt andet på Istanbul Biennalen (2015), Henie Onstad Kunstcenter i Oslo (2013) og på Overgaden (2015) og Brandts (2016) i Danmark, med mange flere. Senest har Porsager skabt det offentlige mindesmærke Gravitational Ripples (2018) i Sverige til minde om de svenske tsunami-ofre ved katastrofen i Thailand 2006. 

Lea Porssager har bl.a. modtaget Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat (2014), Den Danske Kunstfonds treårige arbejdslegat (2014), Aage og Yelva Nimbs Fond, Malerne Else og Henning Jensens Legat ogCarlsberg Idélegat (2005).

Lea Porsager er repræsenteret på Henie Onstad Kunstcenter Oslo, Arken og Sorø Kunstmuseum.