Thomas Poulsen / FOS

Du rør hvad du gør af FOS

FOS, Thomas Poulsen (1971) bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1999). 

FOS arbejder med begrebet Social Design, son tidligere har ført til en række værker i det offentlige rum. Det er særligt rammerne omkring et givent indhold, der har FOS’ fokus; den arkitektur, der omgiver mennesket, designet, vi bor med, klæderne, vi går i, og som han i sine platforme dirigerer og omformer, så de til sidst får betegnelsen Social Design. Det sås allerede på FOS’ tidlige galleriudstillinger; i 2001 på Mikael Andersen (Inhaling Human Suffering, Exhaling Well Being), og senere videreudviklet på Galleri Christina Wilson med udstillingerne Liquid Chain Into the Vapour Wall (2003), og You Refer to Yourself to Reduce the Message to Me, Social Design #11 (2005). På sidstnævnte udstilling havde FOS skabt en scene ved hjælp af et ton jord, mens halmballer fungerede som vægge og stole. En anden slags arkitektur som rammen for menneskelig væren og tænkning – en arkitektur, der ikke er løsningen på noget, som ikke lukker sig om sig selv, men som i sin essens er en åben, lidt anderledes struktur, hvor tanken kan svæve frit.

Senest skabte FOS totalinstallationen /ˈpalɪm(p)sɛst/ (2018) på Nils Stærk, hvor den besøgende blev inviteret til at iføre sig en kåbe og lade sig begrave i varmt sand. Hans værker og udstillinger omhandler forholdet mellem det offentlige, sociale rum og den enkeltes sanseverden. 

FOS har modtaget Carl Nielsens og Anne Marie Carl-Nielsens legat (2010), Henry Heerups mindelegat (2005) og modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat (2006) og i 2018 modtog han Thomas Bindesbøll Medaljen. 

Permanente installationer tæller blandt andre Rapture, Vestre Fjordpark, Aalborg (2017), Your sucess is your amnesia, HF-centret Efterslægten, København (2016), design af Céline-butikker verden over, og indretning af Mændenes Hjem på Istedgade, København (2003-06). 

FOS’ værker indgår i samlingen på SMK, Arken, Carlsbergfonden, Aros og Museo Tamayo i Mexico.