Ursula Reuter Christiansen

Svanetræf af Ursula Reuter Christiansen

Ursula Reuter Christiansen (1943) er født i Trier i Tyskland, men har fra 1969 været bosat i Askeby på Møn. Reuter Christiansen er uddannet 1969 som elev af professor Joseph Beuys fra Akademie der Künste, Düsseldorf. Hun var professor ved kunstakademiet i Hamburg (1992-97) og siden professor i malerkunst ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København (1997- 2006). 

Ursula Reuter Christiansen har en lang karriere bag sig og er kendt for sine ekspressionistiske malerier med et ofte feministisk og politisk indhold. Hun har de seneste år oplevet en stor international opmærksomhed og har netop i Danmark været vist på Statens Museum for Kunst med en stor soloudstilling, Skarpretteren (2018), der i en totalinstallation med film, maleri og skulpturer havde den symbolmættede film Skarpretteren (1971) i centrum. I år har hun desuden vist en række helt nye værker på galleriet Sabsay.

Reuter Christiansen har en lang række udstillinger og udsmykningsopgaver bags sig. I 2001 repræsenterede hun sammen med Henning Christiansen Danmark på Venedig Biennalen. 

Ursula Reuter Christian har blandt andet modtaget Schadeprisen (2016), Eckersbergs Medalje (2011), Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Fond (2005) og er modtager af  Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.