Det tungeste løft af dem alle

I Holbæk Art er vi vant til at løfte mange tunge opgaver, men når man tager en relativt tung plade og smører den op med 15 kilo spartelmasse, så begynder det at blive ret tungt. Hvordan får man sådanne seks plader op at hænge forsvarligt mange meter over gadeplan? Svaret er, at det gør man ikke uden at have allieret sig med professionelle fagfolk. For når man som Anders Bülow arbejder i spartelmasse, så giver det en del ekstra vægt og meget større skrøbelighed, end vi i Holbæk Art hidtil har været vant til at håndtere. Udover at værket består af mange fuger, som nemt kan knække af, så kan hele paneler risikere at sprække, hvis pladen bøjer. Til at hjælpe værket helskindet igennem ophængningsprocessen havde Holbæk Art allieret sig med det lokale tømrerfirma EBH Byg, der har været en uvurderlig hjælp for os. Efter at have stået for sikker transport og ophængning af Ursula Reuter Christiansens svaner og Astrid Svangrens skrøbelige blåmuslinger gik de i krig med ophængningen af Anders Bülows værk, der trods sin tyngde skulle behandles med stor forsigtighed. Her formåede EBH Byg med sikker hånd at få boret huller til ophængning, få pladerne op i liften og få dem placeret og monteret på væggen helt uden skader på værket. Anders Bülow selv overværede ophængningen, og selvom nerverne sad uden på tøjet hele vejen, kunne han og hele Holbæk Art glæde sig over, at der ikke skete en eneste skade på værket.

I den forbindelse vil vi også gerne sige en stor tak til Loxam, der havde leveret de lifte, som blev brugt - ikke kun ved ophængningen, men også ved udførslen af Lea Porsagers værk. Uden stærke og pålidelige lifte er gavlkunst en umulighed, og hos Loxam har vi fået førsteklasses materiel og rådgivning.

Nu mangler vi blot at få sluttet strømmen til FOS/Thomas Poulsens værk på Erhvervenes Hus, og så er Holbæk Art 2018 i mål.