Facaderne klargøres

Den gensidige glæde var helt i top, da Holbæk Art og EUC’s maleruddannelse i Holbæk gik sammen om at klargøre facaderne forud for kunstnernes ankomst.

EUC stillede med et team af friske og flittige elever fra første og andet år på uddannelsen. Allerede fra kl. 7.30 stod eleverne klar til at tage imod den lift, som Slagelse Liftudlejning bragte til Holbæk, hvorefter eleverne, under kyndig vejledning af deres malerinstruktører, selv fik kørt liften i stilling. Smalle porte, snævre baggårde og vinklede huse var ingen hindring. Herefter blev der gjort klar til først afrensning af facaden og senere et lag grundmaling. Flügger har leveret alt lige fra rensemiddel til maling, så facaderne kunne få den helt store forbehandling.

For eleverne var arbejdet en god vej til at prøve virkelighedens malerarbejde af udenfor skolens rammer. Samtidig var det liften en ny og spændende udfordring, som eleverne normalt ikke har mulighed for at prøve.  For Holbæk Art var EUC’s knowhow og arbejdskraft helt uvurderlig, da projektet nu kan overdrage smukt klargjorte vægge til kunstnerne. Og med sådan en grundig forbehandling, så skulle værkernes holdbarhed være sikret i mange år frem.