Fuld gang i det kreative værksted hos Young ARTist

Young ARTist er i fuld gang, og flere hold af nysgerrige elever har lagt vejen fordi Kunsthøjskolen i Holbæk, der står klar med kreative vejledere og masser af forskellige materialer, som eleverne kan udtrykke deres kunstneriske fantasi med.

Young ARTist har valgt at gå målrettet efter skoleklasser og SFO-grupper i år, da der kommer en mere kreativ synergi ud af at have en hel gruppe børn og unge samlet, ligesom skolereformens krav om en alsidig skoledag passer perfekt til Young ARTist formål, i og med at eventen både er tænkt om en lærerig introduktion til samtidskunsten og en udfordring af elevernes måde at tænke tegning, maling og konstruktion på. 

Kunsthøjskolen har skabt et fantastisk miljø af kreative øer, hvor eleverne kan vælge den arbejdsform, de helst vil, mens Kunsthøjskolens vejledere hjælper eleverne med at bryde deres vaner og kaste sig ud i nye kunstudfoldelser. Og når man først er kommet i gang, er det svært at stoppe, for som en elev sagde ”Må jeg godt få mere end ét stykke papir at arbejde på?” 

Eleverne må få alt det papir, som de skal bruge, indtil mesterværket sidder lige i skabet. Men det er ikke kun kunstværker på papir, der kendetegner denne event. En stor del af Young ARTists filosofi er, at kunst er andet og mere end værker i ramme. Derfor har Young ARTist indgået et samarbejde med legetøjsfirmaet Plus-Plus, som producerer farvestrålende samlebrikker, hvor kun fantasien sætter grænser for kombinationsmulighederne. Plus-Plus brikkerne giver eleverne mulighed for at udtrykke sig i 3D og på den måde vise, at de har forståelse for rum, dimensioner og fysikkens love, når konstruktionen skal kunne bære sig selv. Plus-Plus donerede også brikker ved eventen i 2014, og der så vi både huse, dyr, planter og navnet Holbæk udført i disse fantastiske brikker. 

Holbæk Art og Kunsthøjskolen glæder sig til at kunne udnævne årets vindere af Young ARTist.