Holbæk Art ønsker glædelig jul og godt nytår!

I 2018 blev der tilføjet 6 nye markante kunstværker til Holbæk Arts samling, men året bød også på utallige andre begivenheder.

Der har i år været ekstra meget fart på for de efterhånden 70 lokale frivillige, der er Holbæk Arts rygrad. Året startede ud med de populære aftenrundvisninger til de 14 belyste værker, der i vinterhalvåret afløser Holbæk Arts almindelige rundvisninger og frokostrundvisninger. Samtidig var årets kurator Maria Kjær Themsen i tæt dialog med årets kunstnere om at forberede deres værker til sommerens store begivenhed. Flere murejere havde til stor glæde for Holbæk Art valgt at stille deres gavle til rådighed for vores værker, og opgaven med at finde de rette mure til de rette værker var særligt spændende i år. Maria Kjær Themsens og kunstnernes blik for det nyskabende i samtidskunsten bragte nemlig både muslinger, neonlys, penduler, svanetræf, konfetti og fugeriller til bybilledet, og de fik alle en plads, hvor de kommer til deres fulde ret i samspil med omgivelserne. Alle de nye værker er sammen med de forrige års værker præsenteret i det store 80 siders kunstkatalog, der udkom i november, og som vi håber vil ende under mange juletræer i år. Young Artist blev igen i år en succes med deltagelse fra over 300 børn, og to klasser blev efterfølgende præmieret med spændende udflugter for deres kreative fortolkning af temaet “Mennesket og teknologien”.

2018 var også året, hvor vi sagde farvel til Holbæk Arts grundlægger Henrik Møller på formandsposten. Han fortsætter glædeligvis som frivillig og vil også i fremtiden give en hånd med, når der skal findes sponsorer. Den nye formand Lene Floris er nu sammen med den øvrige bestyrelse kommet godt fra start med en ny strategi frem mod 2020.

Om hjørnet venter 2019, og det kommer ikke til at gå stille for sig. Vores mangeårige sponsor Plus-Plus har allerede doneret 10.000 kr. til belysning i det nye år, men der skal også skaffes finansiering til næste Holbæk Art-event, og vi håber, at de 60 sponsorer og donatorer, der støttede op om os i 2018, fortsat vil give os en håndsrækning. Vi håber også, at flere nye sponsorer kommer til. Du kan også hjælpe Holbæk Art godt på vej mod 2020 ved at sprede ordet om os, like vores opslag på Facebook – fortæl om vores rundvisninger, gør potentielle sponsorer opmærksomme på os, og forbliv den gode ven af Holbæk Art, som du har været i 2018. Varm tak til alle.

Se vores julevideohilsen her: http://www.holbaekart.dk/videogalleri

Glædelig jul og godt nytår fra Holbæk Art!