Samtidskunstnere udpeget til Holbæk Art 2020

Holbæk Art er en samling af samtidskunst på bygninger i det offentlige rum. Maj 2020 tilføjes seks nye værker til samlingen. I år er kunstnerne valgt af kurator Milena Høgsberg:

Martin Aagaard Hansen (f. 1988 Odense, bor og arbejder i København).

Birk Bjørlo (f. 1986 Hønefoss, Norge, bor og arbejder i Måløv)

Ragna Bley (f. 1986 Uppsala, Sverige, bor og arbejder i Oslo)

Emily Gernild (f. 1985 Odense, bor og arbejder i København)

Caitlin Keogh (f. 1982 Anchorage, Alaska, bor og arbejder i New York)

Florian Meisenberg (f. 1980 Berlin, bor og arbejder i New York)

Milena Høgsberg fortæller, at hun har valgt en række kunstnere, der alle primært arbejder med maleri men på meget forskellige måder, og dermed giver et indblik i hvad der rører sig i samtidskunst-maleriet lige nu. 

De 6 danske og udenlandske samtidskunstnere har alle været på sitevisit i år for at se byen og udvikle deres ide til den væg, de skal udføre værket på. I uge 22 og 23 kommer de igen til Holbæk for at male i én koncentreret uge op til ferniseringen den 29. maj, som vil være åben for alle og inkluderer en omvisning med kurator og kunstnere. 

Bestyrelsesformand Lene Floris siger: "Vi er meget stolte af gruppen af toneangivende samtidskunstnere som til næste år vil tilføjes samlingen af værker i Holbæk. Holbæk Art, som blev lanceret i 2014, er med sine snart 36 værker på byens gavle og mure et museum under åben himmel, åbent og tilgængeligt for alle 24 timer i døgnet. Alle værker er i gåafstand fra hinanden, og i 2020 arrangeres igen omvisninger og som noget nyt vil vi lave en pocketguide, som supplement til QR-koderne, så den fantastiske samling bliver endnu mere tilgængelig.