Tid til Young ARTist

Skoleklasser og SFO-grupper er inviteret til at deltage i opfølgeren til Holbæk Art fra den 12. til den 16. September. 

Holbæk Art har et særligt projekt, Young ARTist, som er målrettet børn og unge. Formidling af moderne samtidskunst til aldersgruppen har form af en billedkunst-konkurrence for skoleklasser og SFO-grupper på hele Sjælland. Det er Kunsthøjskolen Holbæk på Ladegårdsalléen, som står for projektet i samarbejde med Holbæk Art.  

På kunsthøjskolen vil de unge blive inddelt i tre aldersgrupper 6-11 år, 12-15 år samt 16-20 år. Grupperne får forskellige opgaver med mulighed for at vælge at arbejde med tegning, maleri eller at skabe et tredimensionelt kunstværk med Plus-Plus-brikker. 

Alle de medvirkende skoleklasser og SFO-grupper vil, inden de giver sig i kast med deres kunstprojekter, blive introduceret for kunst i byrummet med udgangspunkt i skitserne til de kunstværker, der samlet udgør Holbæk Art. Lærerne på Kunsthøjskolen vil bl.a. fortælle, hvordan kunst kan være med til at ændre opfattelsen af byen og give byrummet en ny betydning. 

Det bedste værk fra hver aldersgruppe vil blive præmieret med en kulturoplevelse for hele klassen eller gruppen. Præmierne er en tur til J. F. Willumsens Museum i Frederikssund, en klassetur til kunsthallen Rønnebæksholm ved Næstved samt en klassetur til Det Kongelige Danske Kunstakademi og kunsthallen på Charlottenborg i København. 

Et udvalg af værkerne fra Young ARTist bliver efterfølgende udstillet på Holbæk Bibliotek. 

Det er muligt at tilmelde sig Young ARTist her på hjemmesiden under menupunktet Young ARTist.