Vellykket kunstrejse med Holbæk Art

Holbæk Art har med succes afholdt sin første kunstrejse, hvor medlemmer af vores klub, Kunstven, rejste sammen til den verdenskendte Kunstbiennale i Venedig den 6. - 9. oktober.

Af Lene Floris og Mogens Christiansen

Søndag den 6. oktober måtte rejsegruppen, der havde tilmeldt sig Holbæk Arts kunstrejse, tidligt op for at mødes i lufthavnen kl. 6.30. Der var afgang kl. 8.20 og planmæssig landing kl. 10.20. Transport til hotellet foregik på professionel vis takket være det gode samarbejde med Dalhoff Rejser i Holbæk. Efter indlogering på hotellet fandt vi en lille lokal frokostrestaurant, og derefter gik det løs med besøg på Venedigs mange museer og især Biennalen.

Venedig Biennalen er en af de vigtigste kunstbegivenheder i verden. Udstillingen finder sted hvert andet år og er verdens ældste af sin art med start i 1895, dog med korte pauser under de to verdenskrige.

Allerede på ankomstdagen om eftermiddag besøgte gruppen ”Arsenale”, det tidligere værftsområde, der går tilbage til 1100-tallet og som siden 1980 har været det ene af de to hoved- udstillingssteder i Venedig Biennalen, som i øvrigt suppleres af udstillinger i palazzoer og på andre egnede steder. På Arsenale fik vi fuld valuta for pengene med sanserige oplevelser og visuelle indtryk i stort set alle formater, former og farver.

Mandag den 7. oktober lød programmet på ”Venedig på egen hånd”. De fleste besøgte Accademia – det store nationale kunstmuseum, og Peggy Guggenheim Museum med international kunst fra det 20. århundrede.

Tirsdag var det igen tid til Biennale-besøg. Hele gruppen tog samlet til Giardini, hvor man kan besøge de forskellige landes pavilloner samt den store kuraterede hovedpavillon. Selvfølgelig besøgte vi den Danske Pavillon bla. med Larissa Sansours store videoværk, men vi kom også godt omkring i den grønne park – som i den grad er fyldt med kunst, inklusive Jeppe Heins skønne og brugbare bænke.

Onsdag var tid til hjemrejse og gåture i den fantastiske by, hvis arkitektur og kanaler imponerer og opløfter byens gæster. Og for de særligt ihærdige et sidste museumsbesøg på Det gyldne palads.

Edith og Frans Rømeling, Holbæk, udtaler: Tak for den meget gode tur, vi kom hjem med så mange indtryk, som vi ikke kunne forestille os det på forhånd. Tak til Holbæk Art for initiativet til turen for ”Kunstvennerne”. Vi blev fyldt op af den smukke by og al kunsten samlet på et sted, dertil guidet meget behageligt. Tak til alle for en god snak og overvejelser om hvad vi SÅ. Det var fantastisk!

Anne Bruvik-Hansen, Frederiksberg, udtaler: En stor tak for en helt særlig tur sammen med Jer til Venedig og Biennalen 2019. Jeg er virkelig glad for som ”Kunstven” at blive inviteret med på denne tur. Jeg er helt fyldt op af inspiration fra en smuk by, kunst i helt overvældende omfang og dejligt samvær med Jer. Tak til Mogens og Lene for virkelig god planlægning af turen.

Holbæk Art overvejer at arrangere en rejse igen til næste år. Denne gang evt. til Riga Kunstbiennalen. Vi kan oplyse, at alle Venedig-deltagere naturligvis betaler for rejsen, og at den genererer et lille overskud, som anvendes til Holbæk Art 2020.