News

Skrevet: Tue, 30/04/2019 - 17:24

Når Holbæk Art hvert andet år kan bringe en række nye værker af professionelle samtidskunstnere til byen, så skyldes det, at en lang række virksomheder og fonde har valgt at støtte vores arbejde økonomisk. Men vi har brug for alle, der vil give en håndsrækning til kunsten.

Kunstven er Holbæk Arts medlemsklub for private, der også gerne vil støtte op om Holbæk Arts arbejde. Som Kunstven går dit kontingent ubeskåret til Holbæk Arts arbejde for mere kunst i byrummet, og udløser en lang række fordele:

Bliv Kunstven for 300 kr. om året og få:

* Velkomstgave til nye medlemmer: En kunstpose med et kunstkatalog

* Rabat på Holbæk Arts Kunstkatalog, når der udgives et nyt (1 katalog pr. medlem)

* 1 gratis deltagelse i en Holbæk Art-kunstrundvisning (gælder kun almindelige rundvisninger og aftenrundvisninger)

* Personlig invitation til arrangementer

* Kunstven-certifikat, som du selv kan printe

Læs mere om Kunstven og med dig ind her.

 

 

 

Skrevet: Sun, 28/04/2019 - 08:11

Holbæk Art har været på besøg i en række af byens venteværelser for at tilbyde dem et gratis kunstkatalog over Holbæk Arts værker. Kunstkataloget er givet med et ønske om, at det ligger fremme til fri afbenyttelse, således at kunder og patienter kan bruge tiden i venteværelserne på at blive klogere på de værker, der omgiver dem, og måske få lyst til at opsøge mere viden om Holbæk Art eller købe deres eget eksemplar af kunstkataloget. Kig efter kataloget, næste gang du sidder i et af Holbæks venteværelser, og fordriv ventetiden med flotte procesfotos og spændende værkbeskrivelser fra alle Holbæk Arts tre sæsoner.

 

 

Skrevet: Thu, 04/04/2019 - 19:58

Holbæk Art har fået tilsagn om 200.000 kr. fra Holbæk Kommune.

I går i Nordvestnyt kunne man læse, at Holbæk Kommune har bevilget 200.000 kr. til Holbæk Arts arbejde i 2019 og 2020, en del under det beløb, vi havde ansøgt. Vi er klar over, at kommunen har mange opgaver at løse og glæder os over, at der trods dette er opbakning til vores arbejde. Det betyder, at Holbæk Art nu intensiverer arbejdet med fundraising både hos store fonde og i forskellige offentlige puljer. Det hidtidige helt unikke samarbejde med lokale virksomheder i form af både økonomisk støtte og naturaliesponsorater fortsætter og skal styrkes. Vi håber, at mange vil støtte Holbæk Art fremover.

Vi arbejder også på at skabe nye partnerskaber og på at hverve nye ”Kunstvenner”. Bliv medlem og støt samtidskunsten i Holbæks byrum for blot 300 kr. årligt. Mere om kampagnen om kort tid. Se mere her.

Holbæk Arts kurator Milena Høgsberg arbejder ufortrødent videre med at finde kunstnere til eventen i 2020, og vi glæder os til at kunne præsentere nye værker i 2020.

 

 

Skrevet: Wed, 03/04/2019 - 07:47

Vidste du, at man kan købe en privat rundvisning med Holbæk Art?

Holbæk Art tilbyder firmaer, foreninger eller andre større grupper at komme på en privat arrangeret rundvisning til Holbæk Arts værker for blot 1000 kr. pr. gruppe (max 25 personer). Rundvisningen tager udgangspunkt i gruppens ønsker, både hvad angår dato, tid, og hvilke værker turen skal gå forbi.

Vil I slutte af med fællesspisning, har vi en samarbejdsaftale med Restaurant SuRi, så vi kan tilbyde en velsmagende måde at runde jeres oplevelse af på. Dette aftales individuelt og tillægges prisen.

Kontakt vores rundvisningsleder Mogens Christiansen på info@holbaekart.dk for at høre nærmere.

 

 

Skrevet: Tue, 26/03/2019 - 10:57

Fra i dag, tirsdag den 26 marts, kan billetterne til sommerens rundvisninger købes på Æglageret.

Det nye program for den kommende rundvisningssæson er netop offentliggjort, og omfatter alle de nye værker fra 2018, samt udvalgte værker fra 2016 og 2014. Rundvisningerne afholdes på lørdage, hvor formiddagen byder på en rundvisning, som slutter med en indbydende frokosttallerken på Restaurant SuRi, mens rundvisningen om eftermiddagen er uden frokost.

Som noget nyt får du denne sæson mulighed for at opleve værkerne præsenteret af helt nye rundvisere. Holbæk Art har netop afsluttet ansættelsesprocessen, hvor to nye kunstrundvisere er kommet med på holdet. Holbæk Art oplever fortsat stor efterspørgsel på rundvisningerne, og da vores faste rundviser gennem mange år, Liva, vil søge nye udfordinger på den anden side af sommeren, har vores rundvisningsleder, Mogens, valgt at øge temaet med to kompetente nye kræfter. Begge vil blive præsenteret nærmere, når de er kommet ind i arbejdet, og vi glæder os til at se, hvilket præg de vil sætte på rundvisningerne. 

Husk at børn under 14 år deltager gratis på rundvisninger uden frokost, så tag gerne hele familien med.

Se alle datoerne her: 
Frokostrundvisninger
Rundvisninger uden frokost

Vi glæder os til at se jer.

 

 

Skrevet: Fri, 22/03/2019 - 16:12

Vores fantastiske Superflex-værk "Al data til folket" har taget endnu et hop ud i verden. Fra Holbæk til Los Angeles og nu på arabisk i Ramallah på Vestbredden! Se et foto af værket på arabisk under vores billedgalleri.

Værket fortsætter sin rejse rundt i verden, og vi glæder os til at holde jer opdateret om, hvor værket rejser hen næste gang.

 

 

Skrevet: Wed, 20/03/2019 - 15:36

Efter flere års pause har vi valgt atter at puste liv i vores Instagram- og Twitter-profil:

Twitter: @art_holbk
Instagram: holbaekart

Vi er også stadig at finde på Facebook.

Vi glæder os til at bringe nyheder om Holbæk Art og kunsten i byrummet endnu længere ud.

 

 

Skrevet: Fri, 08/03/2019 - 15:49

Forleden bød Holbæk Art indenfor på Kunsthøjskolen, hvor sponsorer, murejere, frivillige og medlemmer af vores støtteklub, Kunstven, fik chancen for at møde Holbæk Arts nye kurator, Milena Høgsberg, samt høre Holbæk Arts formand Lene Floris og Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen holde oplæg. Christinas oplæg bød på en sjov personlig oplevelse omkring, hvordan kunsten afhænger af øjnene, som ser, samt en opfordring til at give glæden ved kunst videre til børn. Milena fortalte, hvordan de seks værker, hun skal kuratere til Holbæk Art 2020, ikke vil have et tema, men i højere grad fokusere på at skabe et godt match mellem kunstner og gavl. Desuden løftede hun sløret for, at formsproget i 2020 primært bliver maleri, og at hun vil finde kunstnere, som er egnede til at arbejde i så stor en skala, som gavlmaleri er.

 Se billeder og en video fra aftenen i galleriet og videogalleriet.

 

Skrevet: Thu, 28/02/2019 - 14:14

Holbæk Art har hermed fornøjelsen at kunne annoncere, at Milena Høgsberg er tiltrådt som ny kurator med henblik på at tilføje seks nye værker, når Holbæk Art løber af stablen igen i 2020.

Høgsberg har en imponerende international karriere bag sig som kurator og kunstskribent, men er efter 17 år bosat i NYC og Oslo til alt held flyttet til Holbæk sidste år. 

“Som nytilflyttet kunne det ikke være mere perfekt at få lov til at være kurator på et lokalt initiativ med høje ambitioner. Rækken af både danske og internationale kunstnere som har bidraget værker til projektet siden 2014 er virkeligt imponerende. Jeg nyder selv at støde på kunsten når jeg er ude at gå i Holbæks gader, og ikke mindst se hvordan malerierne mange steder er tænkt ind i den byggetradition der kendetegner den ældre del af byen” udtaler Milena Høgsberg.

Høgsberg er BA i kunsthistorie fra Columbia University og MA fra the Center for Curatorial Studies, Bard College. Hun boede i 11 år i New York, hvorfra hun har bred erfaring med at arbejde med kuratering og kunstformidling med et særligt fokus på samtidskunst. Mellem 2011 og 2016 var hun chefkurator på det anerkendte museum Henie Onstad Kunstsenter (HO) i Oslo. Som en del af ledelsen havde hun ansvar for det kunstfaglige program samt en kunstsamling på 4000 værker. På HO kuraterede hun soloudstillinger med bl.a. Torbjørn Rødland, Lea Porsager, Yayoi Kusama, og Omer Fast, samt researchprojekter med internationale kunstnere herunder Myths of the Marble (2017).

I 2016 blev hun sammen med kurator Heidi Ballet udvalgt blandt en række internationale kuratorteams til at konceptualisere biennalen LIAF (Loften International Art Festival). Deres 2017 version af LIAF tematiserede fremtidstænkning med en række nyproducerede performance-, lyd- og videoværker og et omfattende program med fordrag og kunstnersamtaler i Henningsvær, Lofoten. I den forbindelse fik Høgsberg smag for at arbejde i det offentlige rum, og skabe kunstoplevelser for lokalbefolkningen i deres nærmiljø. Hun glæder sig til at arbejde med alle de frivillige som udgør rygraden i Holbæk Art.

Lene Floris, bestyrelsesformand, Holbæk Art, udtaler:
”Jeg glæder mig vældig til samarbejdet med Milena Høgsberg, og vi er allerede så småt i gang med planlægningen af 2020. Holbæk Art føler, at det er et sandt scoop, at Høgsberg både har de helt rette kompetencer og erfaringer med i bagagen, samtidig med at hun er bosat i Holbæk. Vi kombinerer det lokale med det globale, det professionelle med det frivillige og så er Holbæk Art jo kendt for sit fine samarbejde mellem kunst og erhverv. Det ser vi frem til at styrke og udvikle frem til den store event i 2020."

 

 

Skrevet: Mon, 14/01/2019 - 18:50

Holbæk Art har traditionen tro altid været afholdt i sensommeren, men det bliver der lavet om på i 2020, hvor Holbæk Art flytter om på den anden side af sommerferien og lægger sig i ugen op til Skvulp. Holbæk Arts nye strategiplan er netop præsenteret for Kultur- og fritidsudvalget i Holbæk Kommune, og udvalget tog positivt imod planerne. Holbæk Art håber, at de positive udsagn senere på året kan omsættes til en konkret bevilling, som kan hjælpe projektet på vej mod syv nye værker, som er målet for 2020. 

Holbæk Art vil gerne understrege, at vi på ingen måde er fusioneret med Skvulp. Holbæk Art er stadig en selvstændig event med egen organisation, formål og visioner, men vi håber, at vi ved at lægge eventen lige før Skvulp kan nyde godt af al den opmærksomhed, der er rettet mod Holbæk by i den periode, så flere borgere og kultur-turister vil tage del i Holbæk Art-eventen. Og samtidig er det klart signal om, at vi samarbejder og spiller sammen med andre kulturaktører i byen. Det er nemlig også en del af den nye strategi.