Hilsen fra formanden for Holbæk Art

2020 er et vigtigt år for Holbæk Art, og vi glæder os til endnu flere værker i Holbæk. Vores planlagte kunstfest og fernisering, hvor vi skulle fejre 6 nye store værker i Holbæk med musik, traktement og taler har dog fået en ganske anden form på grund af COVID-19. Vi har været nødt til at opdele projektet og ferniseringen i to faser. Den 29. maj åbner vi med de tre Danmarks-baserede kunstnere og i eftersommeren yderligere en markering, når de tre udenlandske kunstnere forhåbentligt har fuldført deres værker.

Som formand siden 2018 har det været en fantastisk rejse og et stort privilegium at arbejde med Den Selvejende Institution Holbæk Art. Den samler engagerede og dygtige frivillige og den rummer et unikt samarbejde med erhvervslivet og mange lokale kultur- og uddannelsesinstitutioner og foreninger. Holbæk Art har desuden fået flot opbakning fra Holbæk Kommune og fra en række fonde. Uden denne særlige konstellation med mange involverede inden for kultur og erhverv – ingen Holbæk Art.

Jeg vil derfor på bestyrelsens vegne takke årets kurator Milena Høgsberg, alle kunstnere, frivillige, fonde og bidragsydere hjerteligt. Uden jeres medvirken – ingen Holbæk Art.

Fra 2020 har Holbæk en kunstsamling med hele 36 værker, der har åbent året og døgnet rundt – og om vinteren med 15 værker belyst – altid med gratis adgang. Det er et enestående projekt i en by som Holbæk. Holbæk Art bidrager med overraskende, æstetiske kunstoplevelser i byrummet, og vi håber, at Holbæk i fremtiden i endnu højere grad kan profilere sig som kulturby.

Tillykke til kunstnerne med de nye værker! Tillykke til Holbæk!

Med venlig hilsen
Lene Floris
Bestyrelsesformand

Holbæk Art 2020 støttes af:

Brand af 1848 Fond, Cissus Wine Import, Det Obelske Familiefond, EBH Byg, EDC Erland, HBC Holding, Holbæk Kommune, Holbæk Rotary Klub, Hotel Sidesporet, Inge og Vagns Kultur- og Rejsefond, I-strategi, Kunsthøjskolen, LAG Midt- og Vestsjælland, Multi-tech, Nomia, OnPrint, Poul Johansen Fonden, Skel Landinspektører, Sparekassen Sjælland-Fyn, Stark A/S, Toyota NHE biler.