Nyheder

Kunst på cykel – ny rundvisning

Kom med på en Cykel-Kunst-Tour til en del af Holbæk Arts samling af kunst på gavle og vægge – nu tillagt en del af de øvrige både kendte og mere ”glemte” kunstværker, der findes i det offentlige rum. Touren starter ved den tidligere Østre Skole og slutter i Strandparken, hvor vi bl.a. skal opleve pavillonen af den verdenskendte Olafur Eliasson.
Turen er på ca. 3 km og køres i et tempo alle kan følge med i.
Der køres på egne cykler.
“Kunst på cykel” er blevet til med støtte fra Holbæk Kommune.

Praktiske oplysninger:
Datoer: 24. maj og 2. juni.
Tidspunkt: kl. 18.30 til ca. 20.30.
Pris: 70 kr.  pr. deltager, børn deltager gratis.
Tilmelding: info@holbaekart.dk senest tre dage før cykel-touren.
Max 15 deltagere.

Download indbydelsen her.

Billedtekst: Årets Tour de France-plakat er designet af grafisk designer Peter Ludvigsen fra Holbæk – der også løser opgaver for Holbæk Art. Plakaten udstilles som en del af Holbæk Museums særudstilling om Tour de France.

Holbæk Art præsenterer fire nye kunstnere

Der er travlhed bag kulisserne i Holbæk Art, som nu har fundet de 4 vægge, der skal indgå i 5. edition 2022. Gavlene findes på særligt udvalgte steder i byen og spiller sammen med de øvrige værker og byens arkitektoniske udtryk.

Et værk placeres på en gavl i Kirkestræde, ikke langt fra Emily Gernilds eksisterende værk, et andet og stort værk kommer ned til havnen og placeres på bagsiden af det tidligere træskibsværft på en stor tom murstensvæg. I Nygade skal man mere gå på opdagelse for at finde det tredje værk, der vil blive udført i baggården ved nr 6. Endelig vil man i fremtiden kunne finde et værk på Holbæk Station eller snarere busstation, hvor der for enden af venteperronen kommer et værk, der dækker et helt hjørne af murstensvæggen.

Kurator Mette Kjærgaard Præst har nu valgt de 4 kunstnere og de første skitser er godkendt.

Navnene på kunsterne i Holbæk Art 2022 er:

Suzanne Treister – A Kirkestræde
suzannetreister.net

Marie Kølbæk Iversen – B Baggård til Nygade – bag Optikeren ved Spilleland
mariekoelbaek.com

Linda Lamignan – C Holbæk Station
lindalamignan.com

Patricia Dominguez – D Havnevej 7
patriciadominguez.cl

Kunstnerne har alle arbejdet med temaet ”rejsen” og repræsenterer både dansk og international samtidskunst på højt niveau. I den kommende tid vil Holbæk Art fortælle mere om kunstnerne og deres hidtidige virke – både i foredrag den 11. maj kl. 19.00 på Æglageret, i nyhedsbrevet og på Facebook og Instagram.

100.000 kr. til Holbæk Art 2022

Tak til Sparekassen Sjælland-Fyn og områdedirektør Allan Markussen. Bestyrelsesformand Lene Floris modtog i dag 100.000 kr. til 5. edition af Holbæk Art fra Sparekassen Sjællands Fond. Billedet er taget foran et af de andre værker i Holbæk Arts samling: ”Free Confetti” fra 2018 der kan ses på Holbæk Museums fine thepavillon fra 1850.

Leif Skov takker af – og bestyrelsen takker Leif

Leif Skov, som er kendt i den store verden for sit arbejde især for Roskilde Festivalen, er på vej ud af Holbæk Arts bestyrelse efter mange års givende indsats. Leif Skov har været med helt fra starten af Holbæk Art, og i bestyrelsen har vi haft gavn af Leifs store erfaring indenfor kultursektoren. Det gælder både administrative opgaver som kontrakter, vedtægter og referater, og sparring om afvikling af events og de udfordringer, som man møder som lille, men agil og vedholdende kulturaktør. Leif er en stor kapacitet, der har udfordret og motiveret bestyrelsen i en form og retning. Det kommer vi til at savne.
Bestyrelsen vil gerne rette en varm tak til Leif Skov og ønsker alt det bedste fremover!

På bestyrelsens vegne
Lene Floris,
Forperson

Mød årets kurator
og hør om Holbæk Art 2022

Onsdag den 11. maj inviterer Holbæk Art til en spændende aften på Æglageret med Holbæk Arts kurator, Mette Kjærgaard Præst. Hun præsenterer kunstnerne i 5. edition af Holbæk Art, som er bygget op omkring temaet Rejsen. Mette vil fortælle om sin arbejdsproces, om de fire valgte kunstneres baggrund og praksis og om de fire nye værker, der inden længe vil pryde byens gavle.

Praktiske oplysninger:
Dato: 11. maj.
Tidspunkt: kl. 19.00.
Sted: Æglageret, Lindevej 6, 4300 Holbæk.
Pris: 50 kr.
Ingen tilmelding. Betalingen sker i døren.
Vi modtager betaling kontant eller på MobilePay.

Mette Kjærgaard Præst præsenterer årets tema

Holbæk Art kommer i 2022 til at tage ’rejsen’ som sit omdrejningspunkt.

At rejse, eller det at flytte sig fra et sted til et andet, er en universel erfaring. Alle kommer et sted fra og alle flytter sig i løbet af deres liv. Nogle vælger at drage af sted, andre er nødsaget til det, nogle vender hjem, andre ikke. Hvad enten rejsen manifesterer sig som fysisk eller psykisk oplevelse, udvikler den os som mennesker.

Det er første gang at Holbæk Art bygges op omkring et tema, som de inviterede kunstnere kommer til at tage udgangspunkt i, om end fra vidt forskellige positioner og perspektiver.

”Jeg kommer selv oprindeligt fra Holbæk, men har boet i udlandet i mange år. At arbejde med Holbæk Art er for mig som at vende hjem. Derfor har jeg valgt at dette års Holbæk Art som noget nyt skal bygges op omkring et fælles tema; nemlig det at rejse ud og vende hjem. For mig er det personligt, men det er også en universel fortælling som vi kender fra folkesagn og eventyr. Samtidig er der en dobbelttydighed i det at rejse; for nogle er det et privilegeret frirum, for andre en nødvendighed.” siger kurator Mette Kjærgaard Præst om kurateringen af Holbæk Art 2022.

Tilbud på Holbæk Arts procketguide i anledning af årets lysfestival

Holbæk Art deltager i årets lysfestival i Holbæk i uge 7, hvor alle opfordres til at slå et smut forbi Holbæk Arts belyste værker på vej til festivalens lysinstallationer.I den anledning har vi sat vores pocketguide ned til kun 75 kr.Guiden indeholder en gennemgang af alle 33 samtidskunstværker inklusive 3 værker fra tidligere projekter, og kan købes på Holbæk Museum, Æglageret eller i Holbæk Bog & idé.Læs mere om lysfestivalen her: https://www.holbaekbyforum.dk/lysfestival/

Holbæk Art til Billedkunstnernes Forbunds konference

Holbæk Art og Lene Floris er inviteret til at holde oplæg ved Billedkunstnernes Forbunds konference om kunst i kommunerne torsdag d. 20. januar. Der arbejdes strategisk og praktisk med kunst i mange kommuner og på konferencen bliver der lejlighed til at høre om nyskabende projekter i både Berlin og Trondheim. Holbæk Art glæder sig meget til at få ordet og fortælle om det unikke samarbejde i Holbæk mellem kultur og erhverv – og frivillige og professionelle.

https://bkf.dk/bkf-konference-kunst-i-kommunerne-2022/

Holbæk Art får driftstilskud

Holbæk Art er bevilget 200.000 kr. i årligt driftstilskud fra Holbæk Kommune til og med 2023.

Formand for Holbæk Art, Lene Floris, udtaler: Holbæk ART ser frem til at fortsætte det store frivillige og professionelle arbejde med at formidle kunst og skaffe ny samtidskunst på gavle og vægge i byrummet. Som bestyrelsesformand glæder jeg mig over, at den store indsats anerkendes af Holbæk Kommune. Det er et meget vigtigt klap på skulderen, som også betyder, at Holbæk Art kan søge fonde til nye værker.
Med driftsstøtten kan vi de næste par år sikre, at de mange værker formidles og bevares samt at samlingen udvikles, så nye kunstnere kan inviteres til Holbæk til glæde både for byens borgere og byens gæster.