Nyheder

Matematikopgaver med afsæt i kunsten

“Matematik er kunst uden pensel, kunst er matematik uden kridt.”

Når man forener kunst og matematik, åbner man elevernes forståelse for tal og andre matematiske begreber.
Derfor har Holbæk Art, med støtte fra Holbæk Kommune og i samarbejde med Maria Schytte, udviklet nyt undervisningsmateriale til matematik
i indskoling, mellemtrin- og udskoling.
Materialet supplerer vores eksisterende undervisningsmateriale til dansk og billedkunst. I det nye undervisningsmateriale skal eleverne opdage og arbejde med matematikken i kunsten. Opgaverne bygger på observation, samtale, optælling, opmåling mm., som skal inspirere eleverne til at gå på opdagelse i den lærdom, der gemmer sig i kunsten. 

Find materialet her og hjælp os med at sprede ordet til en skolelærer, du kender.

Billetsalget er begyndt

Det var ikke nogen nem vinter at være kulturaktør, og selvom vi gennemførte vores program for aftenrundvisningerne efter alle gældende restriktioner, blev det ikke helt den succes, det plejer at være. Vi håber, at sommeren bringer bedre muligheder for at samles til skønne oplevelser, og en frokosttallerken på en god restaurant.

Derfor udbyder vi igen vores sommerrundvisninger i to udgaver – med eller uden en frokosttallerken på Restaurant SuRi.

Vi håber, at kunne byde velkommen til rigtig mange af jer, hvor vi både skal se de nye værker fra 2020, og senere på sommeren se det sidste værk af Caitlin Keogh, når restriktionerne tillader hende at rejse hertil. Vi gør naturligvis alt for, at holde os opdaterede om restriktioner, så vi kan tilpasse vores billetsalg og sikre en forsvarlig afvikling.

Se datoer og yderligere oplysninger her
Køb billetter her

QR-genveje til de nye værker

De nye QR-skilte til 2020-værkerne er netop blevet sat op. Skiltene hænger, ligesom ved de øvrige Holbæk Art-værker, i gadeniveau og giver forbipasserende nem og hurtig adgang til information om værkerne via deres smartphones. Når man scanner QR-koden, sendes man direkte ind på den pågældende kunstners profil på vores hjemmeside, hvor der både er værkbeskrivelser, fotos og i 2020-kunstnernes tilfælde også videointerviews med kunstnerne selv.

Mere lys til Holbæk Art

Dagene bliver lysere og Holbæk Art supplerer!

Holbæk Art har gennem flere år arbejdet på at belyse udvalgte kunstværker i byens offentlige rum – og i dag er 17 af 36 værker belyst. Belysningen skaber nye og anderledes oplevelser af værkerne om aftenen og især her i vintertiden kan lys skabe glæde og tryghed i ellers mørke gader og stræder – og i en mørk tid.
Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at endnu tre værker i den nærmeste fremtid vil blive belyst.

Det drejer sig om:

Caged Flowers, af Martin Aagaard Hansen, Blegstræde.
Free Confetti, af Mette Winckelmann, Bagstræde, på bagsiden af Holbæk Museums Thepavillon.
Og så arbejdes der på et tredje værk, muligvis bliver det Ballad of Living and Dying, af Astrid Svangren, Ahlgade 60B.

Belysningen kan etableres takket være donationer fra:
Plus – Plus
Multi-tech
VAB, Boligselskab Afd. Blegstræde Vest
Mackenhauernielsen Advokater
Sparekassen Sjælland Fonden

Der skal lyde en hjertelig tak fra Holbæk Art, da økonomisk opbakning fra lokalsamfundet er helt afgørende for vores arbejde.

Med venlig hilsen
På Holbæk Arts vegne
Lene Floris

Læg en lokal gave under juletræet

Julen nærmer sig med dertilhørende tradition for gaver. Står du og mangler en julegave, mandelgave, værtindegave, så er Holbæk Arts nye pocketguide et oplagt bud.

Holbæk Arts pocketguide indeholder en gennemgang af alle 33 samtidskunstværker inklusive 3 værker fra tidligere projekter. Ved at købe guiden støtter du ikke kun Holbæk Arts arbejde, men du er også med til at udbrede kendskabet til samlingen, hvis mål er at sætte Holbæk på kunstens landkort.
Brug procketguiden til at genopfriske din viden om værkerne fra 2014 og frem til i dag, og få et smugkig på det værk, som Caitlin Keogh forventes at opføre i Markedsgade til næste år. Pocketguiden er både et fint lille opslagsværk, men kan også fungere som turguide rundt i byen, hvis man selv ønsker gå på opdagelse blandt værkerne.

Pocketguiden er samtidig blevet den ny velkomstgave til nye Kunstven-medlemmer. Hvis man er interesseret i den nye guide samt at støtte Holbæk Art, kan man vælge at melde sig ind nu og få guiden gratis. Nye medlemmer bliver ikke opkrævet kontingent for indeværende år, så første kontingentbetaling vil falde i 2021.
Meld dig ind her.

Pocketguiden sælges for 95 kr. hos Holbæks to boghandler, på Holbæk Museum samt på Æglageret. Køb den til dig selv, eller en du holder af.

Kunst i vintermørket

De eftertragtede aftenrundvisninger til de belyste værker er netop startet igen, hvor vi i henhold til covid-19-retningslinjerne åbner for maksimalt 9 tilmeldinger pr. tur. Billetterne koster 65 kr. og sælges efter først-til-mølle-princippet her: https://www.billetexpressen.dk/program/holbaek-art-by-night-3803
Vi tager forbehold for ændringer, der kan blive nødvendige i henhold til covid-19.

Læs mere om rundvisningerne her: https://holbaekart.dk/rundvisninger/

Ny pocketguide fra Holbæk Art

Torsdag den 1. oktober udkommer Holbæk Arts nye pocketguide i en dansk og engelsk udgave. Pocketguiden fortæller om de 36 kunstværker i Holbæk, der er skabt i perioden 2014 – 2020 samt Caitlin Keoghs kommende værk, som der gives et smugkig på. Køb guiden hos byens boghandlere, på Holbæk Museum og Æglageret.

VELKOMMEN TIL FERNISERING

UDSOLGT

Holbæk Art og kurator Milena Høgsberg har hermed fornøjelsen at invitere til fernisering for anden gang i 2020. Denne gang præsenterer vi to nye væg- og gavlmalerier i Holbæk.

Det ene værk af Florian Meisenberg bliver opført på Holbæk Bibliotek, og det andet værk af Ragna Bley bliver opført i Smedelundsgade. Begge kunstnere har markeret sig internationalt med deres tilgang til maleriet, så der er noget at glæde sig til.

Grundet Covid-19 afholder vi en lidt anderledes fernisering, hvor gæsterne (i grupper) får en guidet rundvisning til værkerne. Ved begge værker er kunstneren til stede og vil fortælle om værket.

Rundvisningen starter i Apotekerhaven bag Holbæk Museum, og det kræver tilmelding at deltage. ALLE PLADSER ER DESVÆRRE UDSOLGT

Med venlig hilsen og på gensyn

På bestyrelsens vegne

Lene Floris, formand

Oplev de nye værker denne weekend

Holbæk Art holder rundvisning lørdag den 30. maj kl. 14.00 samt en ekstra rundvisning søndag den 31. maj kl. 14.00. Billetter til rundvisningerne koster 65 kr. De tre nye værker er en del af disse rundvisninger. Bemærk at disse rundvisninger kræver tilmelding på info@holbaekart.dk