Nyheder

Ny pocketguide fra Holbæk Art

Torsdag den 1. oktober udkommer Holbæk Arts nye pocketguide i en dansk og engelsk udgave. Pocketguiden fortæller om de 36 kunstværker i Holbæk, der er skabt i perioden 2014 – 2020 samt Caitlin Keoghs kommende værk, som der gives et smugkig på. Køb guiden hos byens boghandlere, på Holbæk Museum og Æglageret.

VELKOMMEN TIL FERNISERING

UDSOLGT

Holbæk Art og kurator Milena Høgsberg har hermed fornøjelsen at invitere til fernisering for anden gang i 2020. Denne gang præsenterer vi to nye væg- og gavlmalerier i Holbæk.

Det ene værk af Florian Meisenberg bliver opført på Holbæk Bibliotek, og det andet værk af Ragna Bley bliver opført i Smedelundsgade. Begge kunstnere har markeret sig internationalt med deres tilgang til maleriet, så der er noget at glæde sig til.

Grundet Covid-19 afholder vi en lidt anderledes fernisering, hvor gæsterne (i grupper) får en guidet rundvisning til værkerne. Ved begge værker er kunstneren til stede og vil fortælle om værket.

Rundvisningen starter i Apotekerhaven bag Holbæk Museum, og det kræver tilmelding at deltage. ALLE PLADSER ER DESVÆRRE UDSOLGT

Med venlig hilsen og på gensyn

På bestyrelsens vegne

Lene Floris, formand

Oplev de nye værker denne weekend

Holbæk Art holder rundvisning lørdag den 30. maj kl. 14.00 samt en ekstra rundvisning søndag den 31. maj kl. 14.00. Billetter til rundvisningerne koster 65 kr. De tre nye værker er en del af disse rundvisninger. Bemærk at disse rundvisninger kræver tilmelding på info@holbaekart.dk

Hilsen fra formanden for Holbæk Art

2020 er et vigtigt år for Holbæk Art, og vi glæder os til endnu flere værker i Holbæk. Vores planlagte kunstfest og fernisering, hvor vi skulle fejre 6 nye store værker i Holbæk med musik, traktement og taler har dog fået en ganske anden form på grund af COVID-19. Vi har været nødt til at opdele projektet og ferniseringen i to faser. Den 29. maj åbner vi med de tre Danmarks-baserede kunstnere og i eftersommeren yderligere en markering, når de tre udenlandske kunstnere forhåbentligt har fuldført deres værker.

Som formand siden 2018 har det været en fantastisk rejse og et stort privilegium at arbejde med Den Selvejende Institution Holbæk Art. Den samler engagerede og dygtige frivillige og den rummer et unikt samarbejde med erhvervslivet og mange lokale kultur- og uddannelsesinstitutioner og foreninger. Holbæk Art har desuden fået flot opbakning fra Holbæk Kommune og fra en række fonde. Uden denne særlige konstellation med mange involverede inden for kultur og erhverv – ingen Holbæk Art.

Jeg vil derfor på bestyrelsens vegne takke årets kurator Milena Høgsberg, alle kunstnere, frivillige, fonde og bidragsydere hjerteligt. Uden jeres medvirken – ingen Holbæk Art.

Fra 2020 har Holbæk en kunstsamling med hele 36 værker, der har åbent året og døgnet rundt – og om vinteren med 15 værker belyst – altid med gratis adgang. Det er et enestående projekt i en by som Holbæk. Holbæk Art bidrager med overraskende, æstetiske kunstoplevelser i byrummet, og vi håber, at Holbæk i fremtiden i endnu højere grad kan profilere sig som kulturby.

Tillykke til kunstnerne med de nye værker! Tillykke til Holbæk!

Med venlig hilsen
Lene Floris
Bestyrelsesformand

Holbæk Art 2020 støttes af:

Brand af 1848 Fond, Cissus Wine Import, Det Obelske Familiefond, EBH Byg, EDC Erland, HBC Holding, Holbæk Kommune, Holbæk Rotary Klub, Hotel Sidesporet, Inge og Vagns Kultur- og Rejsefond, I-strategi, Kunsthøjskolen, LAG Midt- og Vestsjælland, Multi-tech, Nomia, OnPrint, Poul Johansen Fonden, Skel Landinspektører, Sparekassen Sjælland-Fyn, Stark A/S, Toyota NHE biler.

Holbæk Art 2020 begynder nu

Pensler, maling, lifte og gavle er klar. Trods COVID-19 går Holbæk Art 2020 i luften i denne og næste uge. Vi afvikler projektet i to etaper. Første etape kommer til at omfatte tre kunstnere:

Martin Aagaard Hansen udfører sit værk “Caged Flowers” direkte på gavlen i Blegstræde 13, hvor vi har Erik Hagens værk på den modsatte gavl.

Emily Gernild udfører også sit værk direkte på væggen, Kirkestræde 7. Det hedder “Bønnebord med palmekål”

Birk Bjørlo udfører værket “Alle kommer vi fra det samme hav” . Bjørlo har skabt sit værk over flere uge i sit atelier. Det er malet på plader og vil blive installeret tirsdag den 26. maj  på væggen Strandstræde 5/ Isefjords Allé

I Holbæk Art vægter vi tilblivelsesprocessen højt, og vi opfordrer alle til at gå en tur og se kunstnerne arbejde. 

Anden fase med de tre sidste kunstnere der har tilhørsforhold i udlandet, finder sted senere på sommeren, når forholdene tillader det. Følg med via hjemmesiden her, Facebook og vores nyhedsbrev. 

Holbæk Art skifter design

I Holbæk Art har vi besluttet at lade vores værker tale for os. Vi lancerer derfor et sort/hvidt redesign af vores logo, som skal sætte kunsten endnu mere i fokus. Vores samling af værker har nu en tyngde, hvor deres tilstedeværelse i bybilledet og vores vedvarende formidling af dem kan tale for sig selv, uden at være understøttet af den røde farver, som vi tidligere har brugt til at skabe opmærksomhed om vores brand. Logoet er derfor blevet nytænkt i sort/hvid af den lokale grafiker, Peter Ludvigsen. Vi håber, at I vil tage godt imod det.

Logoet bliver skiftet her på hjemmesiden i takt med, at vi lancerer vores nye hjemmeside inden længe.