Nyheder

QR-genveje til de nye værker

De nye QR-skilte til 2020-værkerne er netop blevet sat op. Skiltene hænger, ligesom ved de øvrige Holbæk Art-værker, i gadeniveau og giver forbipasserende nem og hurtig adgang til information om værkerne via deres smartphones. Når man scanner QR-koden, sendes man direkte ind på den pågældende kunstners profil på vores hjemmeside, hvor der både er værkbeskrivelser, fotos og i 2020-kunstnernes tilfælde også videointerviews med kunstnerne selv.

Mere lys til Holbæk Art

Dagene bliver lysere og Holbæk Art supplerer!

Holbæk Art har gennem flere år arbejdet på at belyse udvalgte kunstværker i byens offentlige rum – og i dag er 17 af 36 værker belyst. Belysningen skaber nye og anderledes oplevelser af værkerne om aftenen og især her i vintertiden kan lys skabe glæde og tryghed i ellers mørke gader og stræder – og i en mørk tid.
Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at endnu tre værker i den nærmeste fremtid vil blive belyst.

Det drejer sig om:

Caged Flowers, af Martin Aagaard Hansen, Blegstræde.
Free Confetti, af Mette Winckelmann, Bagstræde, på bagsiden af Holbæk Museums Thepavillon.
Og så arbejdes der på et tredje værk, muligvis bliver det Ballad of Living and Dying, af Astrid Svangren, Ahlgade 60B.

Belysningen kan etableres takket være donationer fra:
Plus – Plus
Multi-tech
VAB, Boligselskab Afd. Blegstræde Vest
Mackenhauernielsen Advokater
Sparekassen Sjælland Fonden

Der skal lyde en hjertelig tak fra Holbæk Art, da økonomisk opbakning fra lokalsamfundet er helt afgørende for vores arbejde.

Med venlig hilsen
På Holbæk Arts vegne
Lene Floris

Læg en lokal gave under juletræet

Julen nærmer sig med dertilhørende tradition for gaver. Står du og mangler en julegave, mandelgave, værtindegave, så er Holbæk Arts nye pocketguide et oplagt bud.

Holbæk Arts pocketguide indeholder en gennemgang af alle 33 samtidskunstværker inklusive 3 værker fra tidligere projekter. Ved at købe guiden støtter du ikke kun Holbæk Arts arbejde, men du er også med til at udbrede kendskabet til samlingen, hvis mål er at sætte Holbæk på kunstens landkort.
Brug procketguiden til at genopfriske din viden om værkerne fra 2014 og frem til i dag, og få et smugkig på det værk, som Caitlin Keogh forventes at opføre i Markedsgade til næste år. Pocketguiden er både et fint lille opslagsværk, men kan også fungere som turguide rundt i byen, hvis man selv ønsker gå på opdagelse blandt værkerne.

Pocketguiden er samtidig blevet den ny velkomstgave til nye Kunstven-medlemmer. Hvis man er interesseret i den nye guide samt at støtte Holbæk Art, kan man vælge at melde sig ind nu og få guiden gratis. Nye medlemmer bliver ikke opkrævet kontingent for indeværende år, så første kontingentbetaling vil falde i 2021.
Meld dig ind her.

Pocketguiden sælges for 95 kr. hos Holbæks to boghandler, på Holbæk Museum samt på Æglageret. Køb den til dig selv, eller en du holder af.

Kunst i vintermørket

De eftertragtede aftenrundvisninger til de belyste værker er netop startet igen, hvor vi i henhold til covid-19-retningslinjerne åbner for maksimalt 9 tilmeldinger pr. tur. Billetterne koster 65 kr. og sælges efter først-til-mølle-princippet her: https://www.billetexpressen.dk/program/holbaek-art-by-night-3803
Vi tager forbehold for ændringer, der kan blive nødvendige i henhold til covid-19.

Læs mere om rundvisningerne her: https://holbaekart.dk/rundvisninger/

Ny pocketguide fra Holbæk Art

Torsdag den 1. oktober udkommer Holbæk Arts nye pocketguide i en dansk og engelsk udgave. Pocketguiden fortæller om de 36 kunstværker i Holbæk, der er skabt i perioden 2014 – 2020 samt Caitlin Keoghs kommende værk, som der gives et smugkig på. Køb guiden hos byens boghandlere, på Holbæk Museum og Æglageret.

VELKOMMEN TIL FERNISERING

UDSOLGT

Holbæk Art og kurator Milena Høgsberg har hermed fornøjelsen at invitere til fernisering for anden gang i 2020. Denne gang præsenterer vi to nye væg- og gavlmalerier i Holbæk.

Det ene værk af Florian Meisenberg bliver opført på Holbæk Bibliotek, og det andet værk af Ragna Bley bliver opført i Smedelundsgade. Begge kunstnere har markeret sig internationalt med deres tilgang til maleriet, så der er noget at glæde sig til.

Grundet Covid-19 afholder vi en lidt anderledes fernisering, hvor gæsterne (i grupper) får en guidet rundvisning til værkerne. Ved begge værker er kunstneren til stede og vil fortælle om værket.

Rundvisningen starter i Apotekerhaven bag Holbæk Museum, og det kræver tilmelding at deltage. ALLE PLADSER ER DESVÆRRE UDSOLGT

Med venlig hilsen og på gensyn

På bestyrelsens vegne

Lene Floris, formand

Oplev de nye værker denne weekend

Holbæk Art holder rundvisning lørdag den 30. maj kl. 14.00 samt en ekstra rundvisning søndag den 31. maj kl. 14.00. Billetter til rundvisningerne koster 65 kr. De tre nye værker er en del af disse rundvisninger. Bemærk at disse rundvisninger kræver tilmelding på info@holbaekart.dk

Hilsen fra formanden for Holbæk Art

2020 er et vigtigt år for Holbæk Art, og vi glæder os til endnu flere værker i Holbæk. Vores planlagte kunstfest og fernisering, hvor vi skulle fejre 6 nye store værker i Holbæk med musik, traktement og taler har dog fået en ganske anden form på grund af COVID-19. Vi har været nødt til at opdele projektet og ferniseringen i to faser. Den 29. maj åbner vi med de tre Danmarks-baserede kunstnere og i eftersommeren yderligere en markering, når de tre udenlandske kunstnere forhåbentligt har fuldført deres værker.

Som formand siden 2018 har det været en fantastisk rejse og et stort privilegium at arbejde med Den Selvejende Institution Holbæk Art. Den samler engagerede og dygtige frivillige og den rummer et unikt samarbejde med erhvervslivet og mange lokale kultur- og uddannelsesinstitutioner og foreninger. Holbæk Art har desuden fået flot opbakning fra Holbæk Kommune og fra en række fonde. Uden denne særlige konstellation med mange involverede inden for kultur og erhverv – ingen Holbæk Art.

Jeg vil derfor på bestyrelsens vegne takke årets kurator Milena Høgsberg, alle kunstnere, frivillige, fonde og bidragsydere hjerteligt. Uden jeres medvirken – ingen Holbæk Art.

Fra 2020 har Holbæk en kunstsamling med hele 36 værker, der har åbent året og døgnet rundt – og om vinteren med 15 værker belyst – altid med gratis adgang. Det er et enestående projekt i en by som Holbæk. Holbæk Art bidrager med overraskende, æstetiske kunstoplevelser i byrummet, og vi håber, at Holbæk i fremtiden i endnu højere grad kan profilere sig som kulturby.

Tillykke til kunstnerne med de nye værker! Tillykke til Holbæk!

Med venlig hilsen
Lene Floris
Bestyrelsesformand

Holbæk Art 2020 støttes af:

Brand af 1848 Fond, Cissus Wine Import, Det Obelske Familiefond, EBH Byg, EDC Erland, HBC Holding, Holbæk Kommune, Holbæk Rotary Klub, Hotel Sidesporet, Inge og Vagns Kultur- og Rejsefond, I-strategi, Kunsthøjskolen, LAG Midt- og Vestsjælland, Multi-tech, Nomia, OnPrint, Poul Johansen Fonden, Skel Landinspektører, Sparekassen Sjælland-Fyn, Stark A/S, Toyota NHE biler.

Holbæk Art 2020 begynder nu

Pensler, maling, lifte og gavle er klar. Trods COVID-19 går Holbæk Art 2020 i luften i denne og næste uge. Vi afvikler projektet i to etaper. Første etape kommer til at omfatte tre kunstnere:

Martin Aagaard Hansen udfører sit værk “Caged Flowers” direkte på gavlen i Blegstræde 13, hvor vi har Erik Hagens værk på den modsatte gavl.

Emily Gernild udfører også sit værk direkte på væggen, Kirkestræde 7. Det hedder “Bønnebord med palmekål”

Birk Bjørlo udfører værket “Alle kommer vi fra det samme hav” . Bjørlo har skabt sit værk over flere uge i sit atelier. Det er malet på plader og vil blive installeret tirsdag den 26. maj  på væggen Strandstræde 5/ Isefjords Allé

I Holbæk Art vægter vi tilblivelsesprocessen højt, og vi opfordrer alle til at gå en tur og se kunstnerne arbejde. 

Anden fase med de tre sidste kunstnere der har tilhørsforhold i udlandet, finder sted senere på sommeren, når forholdene tillader det. Følg med via hjemmesiden her, Facebook og vores nyhedsbrev.