Nyheder

Holbæk Art byder velkommen til ny kurator

Holbæk Arts kurator for 2022 er Mette Kjærgaard Præst.

Holbæk Art ser meget frem til samarbejdet med kuratoren for 2022 Mette Kjærgaard Præst. Hun er opvokset i Holbæk og har derfor et indgående kendskab til byen. Det er nu blot en sidegevinst, for valget er faldet på Mette, fordi hun først og fremmest har de rette kompetencer og erfaringer med sig i bagagen. Hun er bl.a. uddannet på Royal College of Art i London.

Mette Kjærgaard Præst er kurator på kunsthal Rønnebæksholm i Næstved, og har i mange år boet og arbejdet i London og internationalt.

Bestyrelsesformand Lene Floris udtaler: ”Vi glæder os til samarbejdet med den nye kurator, som både har en meget faglig relevant, international baggrund og et grundigt kendskab til Holbæk. Det er et heldigt sammentræf og et scoop”.

Mette Kjærgaard Præst har for nyligt undervist på Malmø Kunstakademi (2019-2020); med-kurateret FotoNoviembre biennalen ‘Myths of the Near Future’ på Tenerife (2019-2020); kurateret ‘ON EDGE – Living in an Age of Anxiety’ på Science Gallery London (2019-2020); kurateret ‘Muros Blandos’ [Soft Walls] på Museo de la solidaridad Salvador Allende (2017-2018); været kunstnerisk leder af PS/Y hvor hun bl.a. kuraterede kunst- og forskningsprogrammet ‘Hysteria’ (2017-2018) der undersøgte psykisk sygdom og sundhed i relation til køn, etnicitet og kultural identitet. Mette har tidligere arbejdet for Kunstraum og Artangel i London, Statens Museum for Kunst og Nikolaj Kunsthal i København. Mette har en MA fra Curating Contemporary Art, Royal College of Art i London (2012) og en BA i Kunsthistorie fra Aarhus Universitet (2008).

Velkommen om bord til Mette!

Stor succes med minifestival

En hvirvelvind af kreativitet er blæst gennem Holbæk Art de seneste uger, hvor Holbæk Arts and Crafts Minifestival 2021 bød på kunst, lærdom og kreativ udfoldelse for alle, der havde lyst. Der blev malet abstrakt og akvarel, lavet monotryk, talt om kunst, lys og farver, flettet pil, syet læderpunge og lavet nye kreationer af genbrugsmaterialer. Vi er så glade og taknemmelige for alle, der gjorde festivalen til en succes – både kunstnere og kunsthåndværkere, frivillige og ikke mindst alle de glade gæster. Vi har virkelig hygget os i jeres selskab. Tak til vores samarbejdspartnere Æglageret – Holbæk Kunstforening og Daniel Brophy Art og til Christina Krzyrosiak Hansen, Lene Floris og Michael Nielen, der åbnede festivalen. Vi elsker at sætte Holbæk på landkortet – denne gang med en gratis kunsthåndværksfestival.

Holbæk Arts and Crafts – en ny minifestival

Sensommeraktiviteter
Takket være en sommerpakke-bevilling fra Slots- og Kulturstyrelsen på i alt 150.000 kr, til kunstneriske
aktiviteter, kan Holbæks borgere og byens gæster glæde sig til en ny mini-festival.
Der lægges vægt på, at børn, voksne og familier kan mødes direkte og nede på jorden med kunst og kunstværk i Holbæk. Der bliver mulighed for selv at prøve kræfter med nye kunstformer og få nye oplevelser og viden. Det er kunst og kunstværk i øjenhøjde, lige her i Holbæk.

For Alle
Der er både familie workshops og særlige tilbud til det voksne publikum. Alle workshops er åbne og gratis for offentligheden og foregår efter drop-in-princippet. Alle får mulighed for at tale med kunstnerne og kunsthåndværkerne samt at prøve at arbejde med forskellige teknikker og materialer. Alle inviteres til at deltage i minifestivalens sommerworkshops. Der er gratis adgang, men tilmelding til enkelte af arrangementerne. Se mere i programmet, der er tilgængeligt på www.æglageret.dk, www.holbaekart.dk og www.danielbrophy.com. Flyers kan hentes på Holbæk Bibliotek og Æglageret fra 15. august. Se alle arrangementer og følg os på Facebook Holbæk Arts and Crafts Minifestival 2021. Holbæk Art og kulturrådgiver Lene Floris har været initiativtager til projektet, og mini-festivalen er et ligeværdigt og nyt samarbejde mellem de forskellige aktører indenfor kunst og kunsthåndværk. Bliver festivalen en succes, vil partnerne overveje at gentage og evt udvide festivalen.

Med venlig hilsen
Holbæk Art, Daniel Brophy Art og Æglageret

Download pressemeddelelsen her.

Holbæk Art lykønsker Milena Høgsberg

Den 1. august tiltræder kurator Milena Høgsberg stillingen som direktør på Museet for Samtidskunst i Roskilde. Holbæk Art ønsker stort og varmt tillykke og glæder sig over, at Milena fortsætter i nabobyen i et ”museum uden mure”.

Bestyrelsesformand, Holbæk Art, Lene Floris, udtaler: Vi har haft et fantastisk godt og professionelt samarbejde med Milena Høgsberg som kurator. Med sine kunstfaglige kompetencer og særlige samarbejds- og udviklingsevner, er det meget velfortjent, at hun nu kommer videre i sin i forvejen flotte karriere. Det er et flot og godt valg Museet for Samtidskunst har truffet. Det er også en fjer i hatten for Holbæk Art, at vores arbejde har en så høj kvalitet, at statsanerkendte museer rekrutterer blandt vores kuratorer.

Vi håber, at Milenas nye job åbner muligheder for et fortsat samarbejde i den ene eller anden form.

Gratis sommeraktiviteter for børn

Mød Holbæk Arts gavlmalerier i børnehøjde, og prøv den nye flip-flapper som en del af Holbæk Kommunes sommer for børn.

Gratis guidet ture for børn i alderen 7- 14 år. Medfølgende voksne koster 50 kr. pr. person.

5. juli, 13. juli, 21. juli, 29. juli og 6. august.

Alle datoer kl. 11.00 – 12.00
Mødested: Æglageret, Lindevej 6, 4300 Holbæk.

Invitation til fernisering for Caitlin Keoghs værk


Søndag den 30. maj med introduktioner kl. 15.00 og kl. 15.45

Så sker det endelig! Den amerikanske kunstner Caitlin Keogh kommer til Holbæk, hvor hun skal gøre sit værk, Ribands For a Wall, til virkelighed på gavlen af Markedsgade 6. Caitlin skulle have været i Danmark i 2020, men blev forhindret på grund af corona-situationen.
Holbæk Art er glade og stolte over, at det nu lykkes at få besøg af Caitlin i Holbæk. Vi inviterer derfor til fernisering på Markedspladsen, hvor kunstneren selv og kurator Milena Høgsberg vil fortælle om værket, og hvor vi byder på et lille glas.
Caitlin Keogh er uddannet maler og har en baggrund som teknisk illustrator. I sine værker puster hun ofte nyt liv i dekorative elementer som kvaster, reb, broderier og vinranker, der fremstår tvetydige og symbolsk ladede. Caitlin Keogh er født i 1982 i Anchorage, Alaska. Hun bor og arbejder i New York.
Læs mere om Caitlin Keogh her på vores hjemmeside og på Bortolami Gallery.

Vi glæder os til at byde velkommen til en udendørs fernisering.

Besøg Slagelse Street Art Festival med Holbæk Art


Torsdag den 6. maj kl. 16.30 med tilmelding

Holbæk Art har fået en eksklusiv invitation til at besøge Slagelse og høre nærmere om den nye kunst festival, Slagelse Street Art Festival, der finder sted for første gang i år. 15-18 topprofessionelle nationale og internationale kunstnere indtager byen for at udøve deres kunst i Slagelses bymidte. 

Holbæk Art får en særlig introduktion, hvor arrangørerne også byder på et glas vin.

Pris for Holbæk Art Kunstvenner: 75 kr.

Pris for ikke-medlemmer: 125 kr.

Er du ikke Kunstven, kan du melde dig ind her.

Tilmelding skal ske forud til info@holbaekart.dk

Få en unik kunstoplevelse og støt Holbæk Art.

Transport på egen hånd.

Kulturminister Joy Mogensen på besøg hos Holbæk Art

Holbæk Art har siden stiftelsen i 2013 og den første event i 2014 arbejdet målrettet på at skabe en kunstsamling, der kunne sætte Holbæk på kunstens landkort. Derfor er det en flot milepæl, vi nåede i går, da kulturminister Joy Mogensen lagde vejen forbi Holbæk for at se vores samling. Bestyrelsesformand Lene Floris introducerede og fortalte om fundraising, samarbejdet mellem erhverv/kultur og frivillige/professionelle. Næstformand og koordinator for omvisninger Mogens Christiansen førte an på turen til et udvalg af værkerne: blandt andet HuskMitNavn, Meisenberg, Landgreen, Winckelmann, Svangren og Raben Davidsen. Joy Mogensen var meget glad for kunstoplevelsen i det offentlige rum. Hun håber at kunne se resten af samlingen ved en senere lejlighed. I rundvisningen deltog også Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, Direktør for Destination Sjælland Jens Müller, Kulturudvalgsformand Ole Hansen, Kultur- og Fritidschef Brian Ahlquist. Det blev til en god snak, ikke kun om værkerne, men også om samspillet mellem kommunal og statslig kulturpolitik og værdien af frivilliges store indsats.
En stor tak til Joy Mogensen for hendes tid og interesse for vores projekt. Vi håber at kunne byde hende velkommen en anden gang.

Se billeder fra dagen i galleriet.