Nyheder

Holbæk Art 2022 – Open studio

Kig forbi til “Holbæk Art – Open studio” på Kulturkasernen mandag den 20. juni kl. 11.00-17.00 og se kunstværker udfolde sig. 

Kom til Holbæk Art open studio på Kulturkasernen og oplev kunstnerne Linda Lamignan og Patricia Domínguez med assistenter, mens de arbejder på de plader, der skal blive til deres kunstværker. Værkerne skal efterfølgende indgå i Holbæk Arts offentlige samling af samtidskunst, der kommer til at rumme 37 værker.

Adressen er: Eksercérhallen, Kulturkasernen, Kasernevej 43 i Holbæk.

Fri entré.

Pressemeddelelse om ny placering af værk

Holbæk Art er klar med en ny placering af et de kommende værker til 5. edition af Holbæk Art – 2022.
Holbækborger og indehaver af Østre Havnevej 11, Palle Larsen, har kontaktet Holbæk Art og stillet en væg ud mod Isefjords Alle til rådighed for et nyt kunstværk. Det passer ekstraordinært godt ind i Holbæk Arts planlægning, da det for nylig er blevet umuligt at gennemføre et værk på bagsiden af skibsværftet. Værket, der skal udføres af den chilenske kunstner Patricia Dominguez, bliver nu gentænkt og omarbejdet af kunstneren til den nye placering, som heldigvis også er tæt på havnen og fjorden.
Palle Larsen, indehaver, siger: ”Da vi i forvejen er ved at give bygningen en lille ”make-up”, – kom jeg til at tænke på Holbæk Art, og alle de spændende kunstværker, der er placeret rundt om i byen, – og det slog mig at denne lidt triste industrigavl måske kunne benyttes til at forskønne både bygning og området i den østlige del af havnen. Så vi glæder os til det nye samarbejde med Holbæk Art og ser frem til resultatet.

Lene Floris, forperson i Holbæk Art siger: Vi er meget glade for, at vi så hurtigt har kunnet finde en ny egnet placering af værket af Patricia Dominguez, og ikke mindst er vi er meget taknemmelige for, at vores kurator og kunstneren så velvilligt er gået ind i en helt ny proces med at gentænke værket til den nye placering. Det er ikke bare lige ud af landevejen at flytte et værk fra en placering til en anden, og de øgede omkostninger har Sparekassen Sjælland-Fyn lovet at hjælpe Holbæk Art med. Sparekassen har i forvejen bevilget 100.000 kr til Holbæk Art 2022. Det er en meget flot gestus, som vi og byen værdsætter.

Lars Petersson, adm direktør, Sparekassen Sjælland-Fyn siger: ”Jeg er glad for, at der er fundet en hurtig og fin løsning på placeringen af dette interessante kunstværk efter Holbæk Art uforskyldt kom i knibe med den tilbagetrukne tilladelse”.

Holbæk Art glæder sig også over, at Holbæk Kommune bidrager med hurtig sagsbehandling og et fint samarbejde på tværs af enheder. Det betyder, hvis alt går vel, at værket kan være klar til den planlagte åbning og fernisering den 25. juni kl. 14, Boxen, Østre Havnevej. Følg med på Holbæk Arts hjemmeside og sociale medier.

Kunst på cykel – ny rundvisning

Kom med på en Cykel-Kunst-Tour til en del af Holbæk Arts samling af kunst på gavle og vægge – nu tillagt en del af de øvrige både kendte og mere ”glemte” kunstværker, der findes i det offentlige rum. Touren starter ved den tidligere Østre Skole og slutter i Strandparken, hvor vi bl.a. skal opleve pavillonen af den verdenskendte Olafur Eliasson.
Turen er på ca. 3 km og køres i et tempo alle kan følge med i.
Der køres på egne cykler.
“Kunst på cykel” er blevet til med støtte fra Holbæk Kommune.

Praktiske oplysninger:
Datoer: 24. maj og 2. juni.
Tidspunkt: kl. 18.30 til ca. 20.30.
Pris: 70 kr.  pr. deltager, børn deltager gratis.
Tilmelding: info@holbaekart.dk senest tre dage før cykel-touren.
Max 15 deltagere.

Download indbydelsen her.

Holbæk Art præsenterer fire nye kunstnere

Der er travlhed bag kulisserne i Holbæk Art, som nu har fundet de 4 vægge, der skal indgå i 5. edition 2022. Gavlene findes på særligt udvalgte steder i byen og spiller sammen med de øvrige værker og byens arkitektoniske udtryk.

Kurator Mette Kjærgaard Præst har nu valgt de 4 kunstnere og de første skitser er godkendt.

Navnene på kunsterne i Holbæk Art 2022 er:

Suzanne Treister
suzannetreister.net

Marie Kølbæk Iversen
mariekoelbaek.com

Linda Lamignan
lindalamignan.com

Patricia Dominguez
patriciadominguez.cl

Kunstnerne har alle arbejdet med temaet ”rejsen” og repræsenterer både dansk og international samtidskunst på højt niveau.

100.000 kr. til Holbæk Art 2022

Tak til Sparekassen Sjælland-Fyn og områdedirektør Allan Markussen. Bestyrelsesformand Lene Floris modtog i dag 100.000 kr. til 5. edition af Holbæk Art fra Sparekassen Sjællands Fond. Billedet er taget foran et af de andre værker i Holbæk Arts samling: ”Free Confetti” fra 2018 der kan ses på Holbæk Museums fine thepavillon fra 1850.

Leif Skov takker af – og bestyrelsen takker Leif

Leif Skov, som er kendt i den store verden for sit arbejde især for Roskilde Festivalen, er på vej ud af Holbæk Arts bestyrelse efter mange års givende indsats. Leif Skov har været med helt fra starten af Holbæk Art, og i bestyrelsen har vi haft gavn af Leifs store erfaring indenfor kultursektoren. Det gælder både administrative opgaver som kontrakter, vedtægter og referater, og sparring om afvikling af events og de udfordringer, som man møder som lille, men agil og vedholdende kulturaktør. Leif er en stor kapacitet, der har udfordret og motiveret bestyrelsen i en form og retning. Det kommer vi til at savne.
Bestyrelsen vil gerne rette en varm tak til Leif Skov og ønsker alt det bedste fremover!

På bestyrelsens vegne
Lene Floris,
Forperson

Mød årets kurator
og hør om Holbæk Art 2022

Onsdag den 11. maj inviterer Holbæk Art til en spændende aften på Æglageret med Holbæk Arts kurator, Mette Kjærgaard Præst. Hun præsenterer kunstnerne i 5. edition af Holbæk Art, som er bygget op omkring temaet Rejsen. Mette vil fortælle om sin arbejdsproces, om de fire valgte kunstneres baggrund og praksis og om de fire nye værker, der inden længe vil pryde byens gavle.

Praktiske oplysninger:
Dato: 11. maj.
Tidspunkt: kl. 19.00.
Sted: Æglageret, Lindevej 6, 4300 Holbæk.
Pris: 50 kr.
Ingen tilmelding. Betalingen sker i døren.
Vi modtager betaling kontant eller på MobilePay.

Mette Kjærgaard Præst præsenterer årets tema

Holbæk Art kommer i 2022 til at tage ’rejsen’ som sit omdrejningspunkt.

At rejse, eller det at flytte sig fra et sted til et andet, er en universel erfaring. Alle kommer et sted fra og alle flytter sig i løbet af deres liv. Nogle vælger at drage af sted, andre er nødsaget til det, nogle vender hjem, andre ikke. Hvad enten rejsen manifesterer sig som fysisk eller psykisk oplevelse, udvikler den os som mennesker.

Det er første gang at Holbæk Art bygges op omkring et tema, som de inviterede kunstnere kommer til at tage udgangspunkt i, om end fra vidt forskellige positioner og perspektiver.

”Jeg kommer selv oprindeligt fra Holbæk, men har boet i udlandet i mange år. At arbejde med Holbæk Art er for mig som at vende hjem. Derfor har jeg valgt at dette års Holbæk Art som noget nyt skal bygges op omkring et fælles tema; nemlig det at rejse ud og vende hjem. For mig er det personligt, men det er også en universel fortælling som vi kender fra folkesagn og eventyr. Samtidig er der en dobbelttydighed i det at rejse; for nogle er det et privilegeret frirum, for andre en nødvendighed.” siger kurator Mette Kjærgaard Præst om kurateringen af Holbæk Art 2022.