Nyheder

Når kunsten i byrummet er med til at skabe små æstetiske og fantasifulde øjeblikke, for store og små …

Holbæk Art mødte Iben Vittrup Hansen og familie til en snak om, hvordan de oplever at leve i et byrum fuld af kunstneriske overraskelser.

‘’Cathrine Raben Davidsen har en helt særlig streg, som er elegant og underspillet, det er klart mit favorit værk. Jeg er vild med værkets placering, som er en lille gemt perle, man møder rundt om hjørnet, på den hyggelige smalle Studiestræde, med udkig til Holbæk Havn.‘’ Fortæller Iben, da vi møder hende og familien.

Når vi er på tur i byen, hele familien, minder jeg gerne pigerne om at kigge op, og gør dem bevidste om kunsten på gavlene. De digter ofte videre, og deres fantasi er livlig – det er dét kunsten i byrummet kan, det er med til at skabe små æstetiske og fantasifulde øjeblikke for store og små, midt i hverdagen og forbifarten.

Holbæk Art er med til at gøre byen levende, og jeg synes det vidner om, at der er personer, som drager omsorg for byen. Det var klart med til at give et godt indtryk af byen, dengang vi valgte at bosætte os i Holbæk.

En stor tak til Iben for de pæne ord.

Tak for fire dage med fuldt knald på kreativiteten!

Fire dage med kunst og kreativitet for børn i alderen 7-14 år løb af stablen i denne uge. Det gratis sommertilbud var gjort muligt takket være Sparekassen Sjælland-Fyn og takket være en stor indsats fra vores dygtige kunstguide og underviser, Rikke Volf. Undervisningen tog udgangspunkt i forskellige temaer, der både hentede inspiration i Holbæk Arts værker og nøje udvalgte materialer.

Rikke Volf fortæller: “Årets sommerworkshops var fire dage med ca. 15 børn pr. dag. En del børn var med flere dage, og de små grupper gjorde det muligt, at jeg kunne lære i det mindste nogle af børnene lidt at kende. Det har været fire skønne dage med fuldt knald på kreativiteten.

Der er blevet tegnet, klippet, klistret, malet og skrabet med spartler i oliekridt. Deltagerne er blevet præsenteret for nye teknikker hver dag, og de har kastet sig ud i opgaverne med stort gå-på-mod. Lige fra stjernestøv med tandbørster til abstrakte værker med oliekridt på sorte og hvide baggrunde.

Der var tid og rum, gode materialer (tak til sponsorerne) og plads til at eksperimentere. Vi var så heldige at låne Paletten, som er Holbæk Kommunes vidunderlige billedkunstlokale på Kasernen, hvor man virkelig kan boltre sig. Så det var tydeligt, at de nød det. Jeg nød det også, for det er så livsbekræftende at være sammen med de unge kunstnere, og alt er forløbet fuldstændig problemfrit takket være den fine organisering fra Holbæk Art.”

En stor tak til alle børn, der tilbragte nogle skønne og sjove dage sammen med os.

Sommeraktiviteter for børn

ALLE WORKSHOPS ER UDSOLGT

Holbæk Art har igen i år fornøjelsen af at invitere til gratis sommeraktiviteter for børn i Holbæk Kommune.

Billedkunstner Rikke Volf står klar til at føre børn i alderen 7 -14 år igennem en række sjove workshops, hvor fantasien og de kreative evner kan få frit spil.

Der er plads til maks 15 elever pr. hold, som tildeles efter først til mølle-princip.

Workshoppen foregår i Paletten, Holbæk Kulturskole, Kasernevej 43. 

Tilmelding på info@holbaekart.dk  

UDSOLGT- 1. Fabeldyr – tegning og collage mandag d.10. juli kl. 09.30 – 12.00   

Vi kigger på Ursula Reuter Christiansens værk Svanetræf og snakker om kombinationen af menneske og dyr. Vi arbejder med en blanding af collage og tegning til hhv. hoved og krop. 

UDSOLGT- 2. Planeter og Galakser – maleworkshop tirsdag d.11. juli kl. 09.30 – 12.00 

Vi kigger på Marie Kølbæk Iversens ”As a knockle and terribly upset” og maler lysende planeter på nattehimlen og laver stjernestøv med tandbørstepensler. 

UDSOLGT- 3. Sorte og hvide baggrunde – oliekridt og collage onsdag d.12. juli kl. 09.30 – 12.00 

Værket ”Caged Flowers” af Martin Aagaard Hansen er malet på sort baggrund. Det giver en helt anden grundstemning end når man maler eller tegner på hvidt. Det skal vi også prøve. Vi arbejder med oliekridt og spartel på hhv. sort og hvidt papir. Til sidst sætter vi det hele sammen til collager. 

UDSOLGT- 4. Totempæle – tegning/collage/maleri torsdag d.13. juli kl. 9.30 – 12.00 

Vi kigger på Fie Norskers værk Totem og tegner og maler hoveder og symboler, som vi senere sætter sammen til et totempæl-billede. 

Årets workshops er sponsoreret af Sparekassen Sjælland-Fyn.

Skade på værket af Linda Lamingnan

For første gang i ti år måtte vi konstatere en skade på et af Holbæk Arts kunstværker. En plade af værket af Linda Lamingnan (ved stationen) er knækket. Om årsagen var et uheld eller hærværk er svært at sige. Vi arbejder på en løsning og udbedrer skaden hurtigst muligt.

25.000 kr. til kunst i byrummet fra Sparekassen Sjælland-Fyn

I forbindelse med Holbæk Arts 10 års jubilæumsfejring havde vi besøg af Kai Uffe Larsen fra Sparekassen Sjælland-Fyn. Kai medbragte en check på 25.000 kr. til Holbæk Art, som Lene Floris og Michael Nielen modtog på Holbæk Arts vegne. Sparekassen Sjælland-Fyn er kendt for at støtte lokalt og hjælpe byens aktører med at realisere projekter, hvilket flere gange er kommet Holbæk Art til gode. Vi takker for den flotte donation. Vi kunne ikke klare os uden den stærke opbakning, vi møder lokalt.

Michael Nielen er ny forperson for Holbæk Art

På det konstituerende bestyrelsesmøde d. 20. april blev Michael Nielen valgt som ny forperson for Holbæk Art.

Michael udtaler: ”Først og fremmest vil jeg sige tak til vores forhenværende forperson Lene Floris og alle de andre frivillige som har videreudviklet Holbæk Art til en kulturinstitution med solid forankring i byen. Vi vil også i fremtiden arbejde for at skabe økonomiske og logistiske rammer til kunstværker der kan perspektivere vores by. Vores lokale kulturliv har ved siden af et velfungerende foreningsliv med mange frivillige brug for at blive udfordret af kunst, skabt af professionelle kunstnere. Om det bliver flere gavlmalerier eller værker der arbejder med andre medier og placeringer skal vi diskutere i den nærmere fremtid. Jeg glæder mig til et godt samarbejde med resten af bestyrelsen og alle dem, der engagerer sig på anden vis i Holbæk Art. Vi vil fortsat arbejde sammen med mange andre kulturaktører og byens erhvervsliv og håber at vi i fællesskab kan bygge videre på det fundament Holbæk Art har skabt i løbet af de sidste 10 år.”

Holbæk Arts nye bestyrelse består af: Michael Nielen (forperson), Marianne Magnussen (næstforperson), Jan Thomassen (kasserer), Christina Krzyrosiak Hansen, Mogens Christiansen, Jakob Schiøtt, Camilla Middelboe Larsen.

Formandsskifte i Holbæk Art

Kære venner af Holbæk Art

Efter fem år på posten har Lene Floris valgt ikke at genopstille til formandsposten ved næste årsmøde den 20. april.

Lene Floris udtaler:
Det har været en meget givende og ganske krævende opgave at stå i spidsen for Holbæk Art de sidste 5 år. Men det har været det hele værd. Vi har skabt finansiering til 10 nye værker på gavle og vægge i Holbæk af danske og internationale samtidskunstnere på højt niveau: fra Chile, Alaska, New York, Berlin og selvfølgelig Danmark og Norden. Det var særligt udfordrende at fortsætte arbejdet under Covid 19, men det fik vi vendt til en succes og mødtes på nye måder, så mange hundreder af ”gæster” i alle aldre kunne få nye kunstneriske oplevelser. Jeg har lagt vægt på og sat stor pris på samarbejdet med bestyrelsen, de mange dygtige frivillige, kuratorerne, kunstnerne og ikke mindste de mange sponsorer, fonde og Holbæk Kommune. Jeg glæder mig til at følge og evt. støtte arbejdet i Holbæk Art også i fremtiden. Det er jo fantastisk, at vi i år kan fejre 10 års jubilæum og jeg ønsker alt det bedste for Holbæk Art de kommende år.


Michael Nielen, der er forstander på Kunsthøjskolen i Holbæk og en af de stiftende kræfter bag Holbæk Art, er på opfordring kandidat til formandsposten. Den endelige beslutning træffes på årsmødet.

Gammel og ny kirkekunst: Bloch og Remin

Kom til gå-hjem-arrangement med Holbæk Art, Æglageret og Sankt Nikolai Menighedsråd.

Tid: 18. april 2023 kl. 16.30
Sted: Sankt Nikolai: Sognehuset og kirken

Historie, proces og værker – om udlånet af Carl Blochs altermaleri ”Kristus velsigner et Barn” og
Jacob Remins ”Triptychon #2”. Hør også om Carls Blochs arbejde med andre altertavler og hans
tilknytning til Vestsjælland.
Foredrag og fremvisning ved mag.art. Lene Floris
Pris 50 kr. inclusive et glas vin. Ingen tilmelding. Alle er velkomne!

Hent pressemeddelelsen her.

Workshops for børn er slut for denne gang

Igennem januar og februar har Holbæk Art afholdt fem gratis workshops for børn med udgangspunkt i Holbæk Arts værker.

De fem workshops blev til med støtte fra Holbæk Kommune og var oprindeligt kun fire workshops, men grundet en overvældende interesse måtte der hurtigt opjusteres til fem. Alle workshops har haft temaer, der både skulle gøre børnene klogere på et samtidskunstværk og give dem mulighed for selv at slippe kreativiteten løs indenfor temaer som beskyttende symboler, planeter og galakser, fabeldyr og totempæle.

Rikke Volf, der var workshopunderviser, udtaler: Det har været rigtig sjovt for mig som tovholder/underviser at tage udgangspunkt i værkerne fra Holbæk Art og se, hvordan børnene omsatte den inspiration. Sikke en fantasi, sikke et sprudlende overskud og en energiudladning af en anden verden! Det er kun børn, der kan lave det så vildt og sjovt. De voksnes verden blegner lidt i sammenligning. Tak til alle børn, fordi I var med og gav den gas! Og tak til Holbæk Kommune for at gøre det muligt.