Holbæk Art byder velkommen til ny kurator

Holbæk Arts kurator for 2022 er Mette Kjærgaard Præst.

Holbæk Art ser meget frem til samarbejdet med kuratoren for 2022 Mette Kjærgaard Præst. Hun er opvokset i Holbæk og har derfor et indgående kendskab til byen. Det er nu blot en sidegevinst, for valget er faldet på Mette, fordi hun først og fremmest har de rette kompetencer og erfaringer med sig i bagagen. Hun er bl.a. uddannet på Royal College of Art i London.

Mette Kjærgaard Præst er kurator på kunsthal Rønnebæksholm i Næstved, og har i mange år boet og arbejdet i London og internationalt.

Bestyrelsesformand Lene Floris udtaler: ”Vi glæder os til samarbejdet med den nye kurator, som både har en meget faglig relevant, international baggrund og et grundigt kendskab til Holbæk. Det er et heldigt sammentræf og et scoop”.

Mette Kjærgaard Præst har for nyligt undervist på Malmø Kunstakademi (2019-2020); med-kurateret FotoNoviembre biennalen ‘Myths of the Near Future’ på Tenerife (2019-2020); kurateret ‘ON EDGE – Living in an Age of Anxiety’ på Science Gallery London (2019-2020); kurateret ‘Muros Blandos’ [Soft Walls] på Museo de la solidaridad Salvador Allende (2017-2018); været kunstnerisk leder af PS/Y hvor hun bl.a. kuraterede kunst- og forskningsprogrammet ‘Hysteria’ (2017-2018) der undersøgte psykisk sygdom og sundhed i relation til køn, etnicitet og kultural identitet. Mette har tidligere arbejdet for Kunstraum og Artangel i London, Statens Museum for Kunst og Nikolaj Kunsthal i København. Mette har en MA fra Curating Contemporary Art, Royal College of Art i London (2012) og en BA i Kunsthistorie fra Aarhus Universitet (2008).

Velkommen om bord til Mette!