Patricia Dominguez

Every plant has a mother

Patricia Domínguez Claro (f. 1984, Santiago de Chile, CL) studerede på Hunter College (NY) og New Yorks botaniske have (NY) og bor og arbejder i Chile. Hun er kunstner, pædagog og forsvarer af det levende.

Ved at samle eksperimentel forskning om etnobotani, helbredende praksis og kapitalisering af velvære, fokuserer hendes praksis på at udfordre de stadig mere globaliserede virksomhedskosmologier, ved at spore de usikre forhold mellem arter, der er kontekstualiseret i den nuværende digitalisering af alt levende.

Dominguez installationer har form af skulpturer, videoer og publikationer, designet til at uddrive virkningerne af senkapitalisme og økologisk ødelæggelse i den fysiske og sociale krop, samtidig med at de udforsker den kunstneriske fantasis frigørelsespotentiale som en form for psykisk frigørelse og som metode til at hele af vores koloniale traumer.

Hendes hovedprojekter er blandt andet blevet udstillet på New Museum, Wellcome Collection, Gwangju Biennale, Gasworks London, Transmediale Berlin, Museo Thyssen Bornemisza, Seoul Museum of Art, Museo del Barrio, Bronx Museum og FLORA ars+natura. I 2021 modtog hun Simetria residency award til at rejse til CERN og bidrog til bogen Documents for Contemporary Art Issue HEALTH DoCA. Hun er i øjeblikket direktør for den etnobotaniske platform Studio Vegetalista.