Suzanne Treister

Museum for grøn regnbue maskinintelligens

Museum for grøn regnbue maskinintelligens er et vægmaleri af den britiske kunstner Suzanne Treister, som forvandler en bygning til et skulpturelt objekt, et imaginært museum.

Bygningen, der nu fremstår som Museum for grøn regnbue maskinintelligens, er i virkeligheden et baglokale til en skobutik. Værket placerer et imaginært museum et sted i fremtiden, hvor kunstige eller maskinelle intelligenser kan være så udviklede eller avancerede, at deres udvikling allerede er historiseret på museer.

Det er uklart, om museet drives af mennesker, post-mennesker eller maskinintelligens, men det er afgørende, at museets navn giver os mulighed for at føle en positiv energi fra en hypotetisk fremtidsverden, hvor de ødelæggende klimaforandringer måske er blevet løst, og udviklingen vendt i en positiv retning.

Dette Museum for grøn regnbue maskinintelligens giver muligheden for at forestille sig en sådan fremtid og arbejde hen imod den med håb om, at de forskellige teknologier, som har forårsaget den nuværende globale krise, i stedet kan levere
løsninger.

Suzanne Treister blev født i 1958 i London, hvor
hun også bor og arbejder.