Mette Kjærgaard Præst præsenterer årets tema

Holbæk Art kommer i 2022 til at tage ’rejsen’ som sit omdrejningspunkt.

At rejse, eller det at flytte sig fra et sted til et andet, er en universel erfaring. Alle kommer et sted fra og alle flytter sig i løbet af deres liv. Nogle vælger at drage af sted, andre er nødsaget til det, nogle vender hjem, andre ikke. Hvad enten rejsen manifesterer sig som fysisk eller psykisk oplevelse, udvikler den os som mennesker.

Det er første gang at Holbæk Art bygges op omkring et tema, som de inviterede kunstnere kommer til at tage udgangspunkt i, om end fra vidt forskellige positioner og perspektiver.

”Jeg kommer selv oprindeligt fra Holbæk, men har boet i udlandet i mange år. At arbejde med Holbæk Art er for mig som at vende hjem. Derfor har jeg valgt at dette års Holbæk Art som noget nyt skal bygges op omkring et fælles tema; nemlig det at rejse ud og vende hjem. For mig er det personligt, men det er også en universel fortælling som vi kender fra folkesagn og eventyr. Samtidig er der en dobbelttydighed i det at rejse; for nogle er det et privilegeret frirum, for andre en nødvendighed.” siger kurator Mette Kjærgaard Præst om kurateringen af Holbæk Art 2022.