Nyheder

Skrevet: fre, 20/03/2020 - 10:01

Gør et kup og køb et af vores resterende kunstkataloger til kun 75 kroner. Kataloget er et fantastisk opslagsværk over Holbæk Arts værker for 2014, 2016 og 2018 og giver et spændende indblik i Holbæk Arts udvikling fra det første initiativ til en samling, der i dag omfatter 30 værker.

Kunstkataloget kan købes med rabat hos følgende forhandlere i Holbæk så længe lager haves: Æglageret, Holbæk Museum, Storkfelt Bog og Ide samt Bog og Ide Smedelundsgade.

 

 

 

Skrevet: tir, 17/03/2020 - 15:30

I disse Corona-tider kan Holbæk Art tilbyde udendørs kunstoplevelser og læring på egen hånd. 

Brug vores undervisningsmateriale og gå på opdagelse i Holbæks udendørs kunstsamling uden smittefare.

Holbæk Art har sammen med Skoletjenesten udarbejdet to forløb, som du og din familie er velkommen til at bruge – enten hele forløbet eller dele eget efter valg. Man er selvfølgelig velkommen til at plukke i materialet og sammensætte en eller flere ture med opgaver efter egne behov. Se materialet på vores hjemmeside https://holbækart.dk/undervisning. Til familiens voksne: Print materialet og brug eventuelt lærervejledningerne som inspiration.

Shhhh! kunsten fortæller

Henvender sig til børn fra 3. klasse og opefter. Dele af materialet kan også bruges til mindre børn. Rundtur til 7 værker med opgaver og ”værktøjer” til åbne værkerne med. Når I kommer hjem kan I viderebearbejde oplevelserne af værkerne gennem skriftlig fremstilling - skriv et digt, en novelle eller et eventyr, der kan gøres til en medrivende lydfortælling. Del gerne jeres oplevelser på facebook eller Instagram med #Holbaekart

Follow the ARTline

Materialet henvender sig til store børn, unge og voksne. Det består af 12 sider med inspirerende analysespørgsmål og opgaver til 9 udendørs kunstværker i Holbæk samt forslag til indendørs opgaver.

Tag familien eller naboerne med på en udendørs kunsttur i Holbæk! - men husk at holde afstand og ret jer efter myndighedernes vejledning. Nyd din by, få frisk luft og kunstoplevelser.

 

 

Skrevet: man, 27/01/2020 - 13:37

VAK består af en række værksteder drevet af kunstnere med det formål at stille produktionsfaciliteter og -kompetencer til rådighed for professionelt uddannede kunstnere, designere og arkitekter. Torsdag den 6. februar byder Holbæk Art indenfor på VAK kl. 17-19, hvor vi går på opdagelse i værkstederne sammen. Arrangementet er gratis for medlemmer af Kunstven, mens øvrige deltagere betaler 50 kr. til Holbæk Art, når vi mødes ved indgangen.

Adresse: Teglværksvej 22, 4450 Jyderup.

Læs mere om VAK her: http://vak-kunstvaerksteder.dk

Tilmelding til info@holbaekart.dk senest den 4. februar!

Læs VAKs beskrivelse af arrangementet her:

I VAKs værksteder er den første torsdag i måneden altid en støbedag. Det betyder at kunstnerne slider i det fra morgenstunden og ved frokosttid bliver de 100-200 kg flydende bronze hældt i formene. Det er kulminationen på en lang kunstnerisk proces, og det kritiske øjeblik hvor meget kan gå galt. Når kunstvennerne ankommer til VAK torsdag d. 6. februar, er bronzen kølet ned, værkerne er ved at blive hugget ud af formene og den første spænding udløst.

Kunstnerne der har noget med i denne støbning er: Malene Bjelke, Don John, Tina Karrebæk, Marianne Miller, Lisbeth Nielsen, Kasper Kjeldgaard og Benny Forsberg Jensen. Et par af dem vil fortælle lidt om netop de værker, som er støbt og deres øvrige praksis.

VAKs daglige leder vil være til stede og kort fortælle om værkstedernes historie og de udviklingsdrømme som ulmer. Desuden vil der være mulighed for at få en forståelse for den klassiske støbeteknik ”cire perdu” (tabt voks), som benyttes i værkstedet og i det hele taget få et indblik i nogle af de, ofte langvarige, processer, som den rumlige kunst skal igennem fra idé til endeligt værk.

Obs. Bronzestøbning er en meget støvet og beskidt affære, så ”fornuftig” påklædning og fodtøj vil være en fordel til dette arrangement.

 

 

Skrevet: søn, 12/01/2020 - 12:53

I februar inviterer Holbæk Art alle Kunstvenner til et gå-hjem-arrangement på Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder. 

Vil du også have en personlig invitation til kulturoplevelser, møde andre kunstinteresserede og støtte Holbæk Arts arbejde, så bliv Kunstven!

Meld dig som Kunstven her for at komme med til dette og andre eksklusive Kunstven-arrangementer: https://www.holbaekart.dk/kunstven

 

 

Skrevet: fre, 20/12/2019 - 18:16

Kære venner af Holbæk Art

Teamet af frivillige bag Holbæk Art vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Om du er Kunstven, rundvisningsdeltager, sponsor, SoMe-følger eller bare nyder værkerne, skal du vide, at din interesse for Holbæk Art betyder meget for os alle, og vi vil gerne sige et stort tak for støtten i året, der gik.

Vi glæder os til at se jer alle i 2020, hvor vi atter afholder en fantastisk event og bringer nye samtidskunstværker til byen.

 

 

Skrevet: fre, 06/12/2019 - 13:31

Holbæk Art er en samling af samtidskunst på bygninger i det offentlige rum. Maj 2020 tilføjes seks nye værker til samlingen. I år er kunstnerne valgt af kurator Milena Høgsberg:

Martin Aagaard Hansen (f. 1988 Odense, bor og arbejder i København).

Birk Bjørlo (f. 1986 Hønefoss, Norge, bor og arbejder i Måløv)

Ragna Bley (f. 1986 Uppsala, Sverige, bor og arbejder i Oslo)

Emily Gernild (f. 1985 Odense, bor og arbejder i København)

Caitlin Keogh (f. 1982 Anchorage, Alaska, bor og arbejder i New York)

Florian Meisenberg (f. 1980 Berlin, bor og arbejder i New York)

Milena Høgsberg fortæller, at hun har valgt en række kunstnere, der alle primært arbejder med maleri men på meget forskellige måder, og dermed giver et indblik i hvad der rører sig i samtidskunst-maleriet lige nu. 

De 6 danske og udenlandske samtidskunstnere har alle været på sitevisit i år for at se byen og udvikle deres ide til den væg, de skal udføre værket på. I uge 22 og 23 kommer de igen til Holbæk for at male i én koncentreret uge op til ferniseringen den 29. maj, som vil være åben for alle og inkluderer en omvisning med kurator og kunstnere. 

Bestyrelsesformand Lene Floris siger: "Vi er meget stolte af gruppen af toneangivende samtidskunstnere som til næste år vil tilføjes samlingen af værker i Holbæk. Holbæk Art, som blev lanceret i 2014, er med sine snart 36 værker på byens gavle og mure et museum under åben himmel, åbent og tilgængeligt for alle 24 timer i døgnet. Alle værker er i gåafstand fra hinanden, og i 2020 arrangeres igen omvisninger og som noget nyt vil vi lave en pocketguide, som supplement til QR-koderne, så den fantastiske samling bliver endnu mere tilgængelig.

 

Skrevet: ons, 20/11/2019 - 09:33

Hvad er vigtigst? Hvem ville Elisabeth hjælpe i dag? Hvor fører den falske dør hen? 

Spørgsmålene var mange og svarene ligeså, da to 4. klasser og lærere fra Holbæk By Skole afdeling Bjergmarken tog på tur gennem byen med Holbæk Arts nye undervisningsmateriale i hænderne. De to undervisningshæfter ”Follow the ARTline” og ”Shhhh! Kunsten fortæller”, der med støtte fra Kultur- & Skoletjenesten Midt- og Vestsjælland blev udgivet af Holbæk Art i forsommeren, er for alvor ved at blive rullet ud blandt skoler i lokalområdet. Flere skoleklasser har allerede været afsted, men de to klasser fra Holbæk By Skole afdeling Bjergmarken var de første, som Holbæk Art fik mulighed for at følge på deres tur.  Undervisningsmaterialet lægger op til, at elever og lærere sammen følger en rute til udvalgte værker, hvor der ved hvert stop skal løses kreative opgaver i relation til værket. Hæfterne følges af en undervisningsguide, der klæder lærerne på til at præsentere kunsten for eleverne, men der skulle ikke meget mere end det lille skub til, før elevernes fantasi selv tog på rejse med værkerne. Efter at eleverne havde fået lidt tid til at gøre sig tanker, rejste der sig en skov af hænder, der alle gerne ville fortælle om deres tolkninger. Nogle elever havde allerede mødt værkerne på deres vej gennem byen, mens andre oplevede dem for første gang, men fælles for alle var, at dagens undervisning var en øjenåbner for, hvor meget et værk egentlig kan fortælle og hvor mange spørgsmål et værk ligeledes kan stille beskueren. For når Erik Hagens spørger, hvad der er vigtigst, og med sin rebus viser et ur, en hammer og en mand med åbne arme, er det så vigtigst, at vi bruger tiden fornuftigt, at vi skaber ting eller at vi har hinanden? Opgavehæfterne blev hurtigt fyldt med tanker og tegninger, og eleverne brugte ivrigt hinanden til at udveksle ideer. Så måske er alle tre ting vigtigst? For Holbæk Art er det både dejligt og vigtigt at se materialet blive brugt, og at det er med til at gøre byens børn klogere på alle de motiver og historier, der gemmer sig i gader og stræder, når man husker ikke at tage sin vej gennem byen for givet. Vi håber, at mange flere klasser vil tage materialet til sig og bruge det i dansk- eller billedkunstundervisningen. 

Se billeder fra dagen her 

Se undervisningsmaterialet her 

 

 

 

Skrevet: ons, 13/11/2019 - 10:34

Holbæk Art får 200.000 kr. i støtte til at udvikle og konsolidere kunstprojektet Holbæk Art 2020. 

Den fjerde udgave af Holbæk Art, Holbæk Art 2020, har fernisering den 29. maj 2020. Her bliver seks profilerede danske og internationale samtidskunstnere inviteret til at skabe nye kunstværker, som tilføjes "samlingen" af samtidskunst i Holbæk. De 33 kunstværker på facader i bymidten er tilgængelige for alle, døgnet rundt, hele året, og der er ingen entré. 

Holbæk Art er kendetegnet ved sin høje kunstneriske kvalitet, som er sikret gennem samarbejdet med anerkendte kunstnere og en professionel kurator. Projektet er også stærkt lokalt forankret gennem samarbejde med foreninger og erhvervslivet, og kunstnernes tilstedeværelse udnyttes som en ressource på bl.a. Kunsthøjskolen i Holbæk og Udstillingsstedet Æglageret.

De ny værker, som skal tilføjes ”samlingen”, udføres på stedet i én koncentreret periode op til ferniseringen, hvilket skaber dialog med byens borgere. Som noget nyt knyttes Holbæk Art 2020 desuden til relevante kunstaktiviteter i København.

Bevillingen fra Det Obelske Familiefond skal gå til kunstnerisk udvikling samt synliggørelse af Holbæk Art og dens kunstsamling. Bestyrelsesformand Lene Floris udtaler:

”Med støtten fra Det Obelske Familiefond kan vi fortsætte arbejdet med at udbygge Holbæk Arts fine samling på byens vægge og gavle. Vi er meget glade for anerkendelsen af Holbæk Arts arbejde og taknemmelige for, at bevillingen kan konsolidere vores arbejde frem mod 2024. Kunsten, der er af høj kvalitet og tilgængelig for alle, giver muligheder for en ny og anderledes dialog mellem kunstnere, turister, kunstinteresserede borgere og de borgere, der ikke selv opsøger kunstmuseerne. Det betyder noget i en by som Holbæk.”

 

 

Skrevet: lør, 26/10/2019 - 11:07

Så byder vi velkommen til endnu en sæson af de hyggelige aftenrundvisninger, hvor vi i samlet flok følges rundt til Holbæk Arts 15 belyste værker. Vores kunstguider glæder sig til deres første aftenrundvisninger, og til at vise jer, hvordan værkerne står helt anderledes flot, når den professionelle belysning sætter dem i skarp kontrast til det sorte vintermørke. 

Den kløgtige læser vil bemærke, at vi pt. kun har 14 belyste værker, men inden rundvisningssæsonen begynder, har vi fået installeret lys på endnu et værk. Hvilket værk det bliver, vil snart blive offentliggjort her på siden.

Se rundvisningsprogrammet her.

 

 

Skrevet: lør, 26/10/2019 - 11:05

Holbæk Art har med succes afholdt sin første kunstrejse, hvor medlemmer af vores klub, Kunstven, rejste sammen til den verdenskendte Kunstbiennale i Venedig den 6. - 9. oktober.

Af Lene Floris og Mogens Christiansen

Søndag den 6. oktober måtte rejsegruppen, der havde tilmeldt sig Holbæk Arts kunstrejse, tidligt op for at mødes i lufthavnen kl. 6.30. Der var afgang kl. 8.20 og planmæssig landing kl. 10.20. Transport til hotellet foregik på professionel vis takket være det gode samarbejde med Dalhoff Rejser i Holbæk. Efter indlogering på hotellet fandt vi en lille lokal frokostrestaurant, og derefter gik det løs med besøg på Venedigs mange museer og især Biennalen.

Venedig Biennalen er en af de vigtigste kunstbegivenheder i verden. Udstillingen finder sted hvert andet år og er verdens ældste af sin art med start i 1895, dog med korte pauser under de to verdenskrige.

Allerede på ankomstdagen om eftermiddag besøgte gruppen ”Arsenale”, det tidligere værftsområde, der går tilbage til 1100-tallet og som siden 1980 har været det ene af de to hoved- udstillingssteder i Venedig Biennalen, som i øvrigt suppleres af udstillinger i palazzoer og på andre egnede steder. På Arsenale fik vi fuld valuta for pengene med sanserige oplevelser og visuelle indtryk i stort set alle formater, former og farver.

Mandag den 7. oktober lød programmet på ”Venedig på egen hånd”. De fleste besøgte Accademia – det store nationale kunstmuseum, og Peggy Guggenheim Museum med international kunst fra det 20. århundrede.

Tirsdag var det igen tid til Biennale-besøg. Hele gruppen tog samlet til Giardini, hvor man kan besøge de forskellige landes pavilloner samt den store kuraterede hovedpavillon. Selvfølgelig besøgte vi den Danske Pavillon bla. med Larissa Sansours store videoværk, men vi kom også godt omkring i den grønne park – som i den grad er fyldt med kunst, inklusive Jeppe Heins skønne og brugbare bænke.

Onsdag var tid til hjemrejse og gåture i den fantastiske by, hvis arkitektur og kanaler imponerer og opløfter byens gæster. Og for de særligt ihærdige et sidste museumsbesøg på Det gyldne palads.

Edith og Frans Rømeling, Holbæk, udtaler: Tak for den meget gode tur, vi kom hjem med så mange indtryk, som vi ikke kunne forestille os det på forhånd. Tak til Holbæk Art for initiativet til turen for ”Kunstvennerne”. Vi blev fyldt op af den smukke by og al kunsten samlet på et sted, dertil guidet meget behageligt. Tak til alle for en god snak og overvejelser om hvad vi SÅ. Det var fantastisk!

Anne Bruvik-Hansen, Frederiksberg, udtaler: En stor tak for en helt særlig tur sammen med Jer til Venedig og Biennalen 2019. Jeg er virkelig glad for som ”Kunstven” at blive inviteret med på denne tur. Jeg er helt fyldt op af inspiration fra en smuk by, kunst i helt overvældende omfang og dejligt samvær med Jer. Tak til Mogens og Lene for virkelig god planlægning af turen.

Holbæk Art overvejer at arrangere en rejse igen til næste år. Denne gang evt. til Riga Kunstbiennalen. Vi kan oplyse, at alle Venedig-deltagere naturligvis betaler for rejsen, og at den genererer et lille overskud, som anvendes til Holbæk Art 2020.