Pressemeddelelse om ny placering af værk

Holbæk Art er klar med en ny placering af et de kommende værker til 5. edition af Holbæk Art – 2022.
Holbækborger og indehaver af Østre Havnevej 11, Palle Larsen, har kontaktet Holbæk Art og stillet en væg ud mod Isefjords Alle til rådighed for et nyt kunstværk. Det passer ekstraordinært godt ind i Holbæk Arts planlægning, da det for nylig er blevet umuligt at gennemføre et værk på bagsiden af skibsværftet. Værket, der skal udføres af den chilenske kunstner Patricia Dominguez, bliver nu gentænkt og omarbejdet af kunstneren til den nye placering, som heldigvis også er tæt på havnen og fjorden.
Palle Larsen, indehaver, siger: ”Da vi i forvejen er ved at give bygningen en lille ”make-up”, – kom jeg til at tænke på Holbæk Art, og alle de spændende kunstværker, der er placeret rundt om i byen, – og det slog mig at denne lidt triste industrigavl måske kunne benyttes til at forskønne både bygning og området i den østlige del af havnen. Så vi glæder os til det nye samarbejde med Holbæk Art og ser frem til resultatet.

Lene Floris, forperson i Holbæk Art siger: Vi er meget glade for, at vi så hurtigt har kunnet finde en ny egnet placering af værket af Patricia Dominguez, og ikke mindst er vi er meget taknemmelige for, at vores kurator og kunstneren så velvilligt er gået ind i en helt ny proces med at gentænke værket til den nye placering. Det er ikke bare lige ud af landevejen at flytte et værk fra en placering til en anden, og de øgede omkostninger har Sparekassen Sjælland-Fyn lovet at hjælpe Holbæk Art med. Sparekassen har i forvejen bevilget 100.000 kr til Holbæk Art 2022. Det er en meget flot gestus, som vi og byen værdsætter.

Lars Petersson, adm direktør, Sparekassen Sjælland-Fyn siger: ”Jeg er glad for, at der er fundet en hurtig og fin løsning på placeringen af dette interessante kunstværk efter Holbæk Art uforskyldt kom i knibe med den tilbagetrukne tilladelse”.

Holbæk Art glæder sig også over, at Holbæk Kommune bidrager med hurtig sagsbehandling og et fint samarbejde på tværs af enheder. Det betyder, hvis alt går vel, at værket kan være klar til den planlagte åbning og fernisering den 25. juni kl. 14, Boxen, Østre Havnevej. Følg med på Holbæk Arts hjemmeside og sociale medier.