Janaina Tschäpe

Mina Sleeping

Janaina Tschäpes gigantiske værk virker dragende, allerede når man ser det på afstand henover parkeringspladsens mylder og larm bag det gamle røde ishus. Værket fremstår som et sensuelt studie af lys, farve, og bevægelse. De anvendte farver er sarte pasteller i blå, rød og gul, som kontrasteres af naturgrønne og dybviolette nuancer. Den centrale og midterste del af værket udgøres af organiske, rundede strukturer, som indrammes af mørkere, bølgende former.

Igennem flere trin har kunstneren transformeret sin egen sansning og mindet om et personligt øjeblik til et vægmaleri i det offentlige rum. Inspirationen til vægmaleriet kom fra et maleri hvor kunstneren malede sin datter Mina, mens hun sov. Det følgende maleri, hun lavede, havde de samme erindringer, lys og farver, men med et abstrakt udtryk. I ”Mina sleeping”
fulgte hun den samme palette af farver og den samme abstraktion, i et forsøg på at bevare essensen af det personlige minde i et kunstværk som i det offentlige rum bliver vores allesammens fælles ejendom og nye kollektive erindring.

Janaina Tschäpe er født i 1973 i München, Tyskland. Hun bor og arbejder i Brooklyn, NY og Rio de Janeiro, Brasilien.